Hevoset-messut

22.–23.8.2020
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Hevoset


#Hevoset-messut on Suomen suurin hevosalan messutapahtuma

Tapahtuma siirtyy uuteen ajankohtaan elokuulle!

Monipuolisten näytteilleasettajien lisäksi Hevoset-messujen ohjelmaan sisältyy Hankkija-areenalla pidettävät este- ja kouluratsastusklinikat, näytökset ja kilpailut. Kahden päivän ajan messutapahtumassa nähdään lisäksi rotuesittelyjä ja tietoiskuja. Messulöytöjä metsästäville tarjolla on laaja valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita. D-hallin ottavat omakseen kepparit, joiden lisäksi hallissa kilpaillaan kengitysseppien Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksista.

Osta lippusi nyt! › Kuvia 2019 messuista ›

Hevoset-messut siirtyy elokuulle

Valtioneuvoston torstaina 12.3. pitämässä tiedotustilaisuudessa annettiin valtakunnallinen ohjeistus, jonka mukaan kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet suositellaan peruttaviksi koronaviruksen takia. Valtioneuvoston ja THL:n suositus ja linjaus tilaisuuksien perumisesta koskee kaikkia tapahtumia toukokuun loppuun saakka.

Hevoset-messut löytyi uusi ajankohta elokuusta, joten messutapahtuma järjestetään 22. - 23.8.2020. Huhtikuun tapahtumaan ostetut pääsyliput ovat edelleen voimassa myös elokuun tapahtumassa.

Upea ohjelmasisältö hevosalan jokaiselta laidalta

Hevoset-messujen vuotuinen ohjelmasisältö tarjoaa koettavaa ja hämmästeltävää jokaiselle messuvieraalle. Klinikoiden ohjaajiksi on kiinnitetty alan ammattilaisia maailman huipulta. Rotuesittelyt, seminaarit, työnäytösalueet ja workshopit avartavat katsettasi ja opettavat uutta niin ravipuolelta, kouluratsastuksesta, kentältä kuin keppareiden maailmasta. Tutustu viikko viikolta päivittyvään ohjelmasisältöön ja merkkaa jo muistiin sinua eniten innostavat ohjelmanumerot.

Keppihevosharrastajia tutkimassa myytäviä tuotteita Hevoset-messuilla

Kepparoinnin hurma D-hallissa – Tutustu ohjelmaan

Kevään aikana ympäri Suomen raviratojen käydään keppihevoskarsintoja, joiden finaalit laukataan sunnuntaina 5.4. Hevoset-messuilla. Karsintoja kirmataan maaliskuun loppuun saakka, joten vielä ehdit ilmoittautua mukaan. Viikonlopun aikana kisaillaan myös muissa keppihevoskilpailuissa, joihin pääset tutustumaan linkin kautta.
Keppariharrastajat jakavat D-hallin kengitysseppien SM- ja PM-kilpaluiden kanssa. Halli täyttyy nuorien harrastajien ilosta ravisuoralla, areenalla ja harrastusosastoilla sekä kokeneiden konkareiden ammattitaidosta kengityksen kilpailuissa.

#Kimpassa kiusaamatta ketään

Vuoden 2020 tapahtuman teema #kimpassa, tuo hevosalan rakastajat ja harrastajat yhteiseen tapahtumaan vahvistamaan yhteisöllisyyttä. Kiinnitetään yhdessä huomiota siihen, että hevosharrastaminen on ympäristö, josta saa voimavaroja ja jossa ketään ei kiusata.

"Mitä täältä ei saa, sitä ei hevosihminen tarvitse."

Messuilta löydät vuosittain Suomen laajimman valikoiman hevosalan tuotteita ja palveluita. Paikan päällä on tarjolla ratsu- ja ravipuolen uutuustuotteita, alan innovaatioita sekä edellisen kauden sesonkituotteita edullisesti. Satojen näytteilleasettajien kojut tarjoavat satuloita, satulavöitä, loimia, suitsia ja muita tarvikkeita sekä ratsastussaappaita sekä -vaatteita – messuhintaan!

Huikea ohjelmakattaus hevosalan jokaiselta laidalta

Monipuolinen ohjelmakattaus, klinikat, rotuesittelyt ja erilaiset kilpailut viihdyttävät kaikkia hevosalan ihmisiä. Tarjolla on nähtävää niin koulu- kuin esteratsastuksen ystäville sekä raviurheilun maailmassa viihtyville. Kepparihalli hurmaa harrastajat omilla ohjelmanumeroilla ja kilpasarjoillaan.

Ohjelmassa MM.

Niclas Aromaan esteratsastusklinikka

Esteklinikalla tullaan näkemään miten Niclas pyrkii valmistelemaan hevoset kilpailuihin sekä työskentelemään ne rennoiksi kotona.

Urheilupsykologi Anna Andersén: Psyykkiset taidot ratsastussuorituksen tukena
la 04.04.2020 15:15-16:00

Puheenvuorossa käydään läpi psyykkisiä taitoja, miten ihmisen mieli toimii haastavissa tilanteissa ja miten voit ajattelun ja tunnesäätelyn taidoilla tukea suorituskykyäsi.

Pauliina Swindellsin kenttäratsastusklinikka
la 22.08.2020 16:20-17:05

Klinikan teemana on maastoesteet. Pauliina käy läpi erilaisia tekniikkaharjoituksia ja millaisia tehtäviä maastossa tulee vastaan milläkin tasolla.

Lastausongelmia?
su 23.08.2020 09:10-09:55

Lastaamme traileriin hevosia, joilla lastausongelmia. Käymme läpi kompastuskivet, mistä ongelmat alkavat yleensä kerääntyä ja esitämme niihin erilaisia keinoja korjata ja välttää.

Ville Vaurion kouluratsastusklinikka
la 22.08.2020 10:30-11:15

Hyvä yhteisymmärräys perusasioista hevosen ja ratsastajan välillä on tärkein perusta uusien asioiden oppimiselle, eli kehittymisen ehto. Klinikka pitää sisällään perusasioiden tarkkailemista ja niiden korjaamista.

Istuntaklinikka – Keho, Mieli ja Hevonen
la 22.08.2020 09:00-09:40

Mikä on hyvä istunta ja miten saavutan sellaisen? Annika Schulmanin istuntaklinikassa pohditaan ratsastajan kehon toimintaa ja sen vaikutusta hevoseen.

Unelmat todeksi
la 22.08.2020 09:45-10:00

Näytöksen järjestää on Horse Training Team

Black Horse -paneelikeskustelu: Hevosen maha – ongelmat ja hyvinvointi
su 05.04.2020 12:00-12:50

Paneelikeskustelun juontaa Sonja Julkunen. Tutustu tarkemmin paneelin asiantuntijoihin.

Kiusaaminen ja henkinen väkivalta talliympäristössä - tunnistaminen ja vastalääkkeet
su 05.04.2020 13:00-13:40

Luovuuden Lakeuden luennossa käsitellään henkisen väkivallan tunnistamista ja nimeämistä sekä siltä suojautumista ja puolustautumista.

Ratsastajan taito, istunta, fysiikka ja psyyke – keneltä apua mihinkin?
su 23.08.2020 13:45-14:30

Paneelikeskustelussa ratsastajia valmentavat eri alojen ammattilaiset keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin ratsastuksen kokonaisuudesta, erityisosaamisesta sekä yhteistyöstä.

Juontajana Teemu Ahtee

Messujen monipuolisen ohjelman Hankkija-Areenalla juontaa ratsastusvalmentaja, kouluratsastaja ja juontaja Teemu Ahtee.

Poni Champion Team -kisa
la 04.04.2020 15:30-15:45

Vauhdikkaat raviponit valtaavat areenan! Tiimeinä kisaa tähdittävät Vermon ravikoulun Jekku-poni ohjissaan poniohjastaja Pinja Lännenpää ja somevaikuttaja-esteratsastaja Aada Lätti. Toisen joukkueen muodostavat Riinan-Ruusu ja poniohjastaja Riia Laine sekä toimittaja-juontaja Katja Ståhl.

Urheilupsykologi Anna Andersén: #Kimpassa tallilla ja hevosmaailmassa
la 22.08.2020 09:45-10:15

Puheenvuorossa käsitellään Hevoset 2020 -messujen #kimpassa -teeman mukaisia aiheita, muun muassa vuorovaikutusta, motivaatioilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä sekä miten jokainen voi vaikuttaa voimavarakeskeiseen talliyhteisöön.

Raviurheilua ratsain
su 05.04.2020 15:00-15:20

Monté on raviurheilun ja nopean kilparatsastuksen yhdistelmä. Kilpailujen lisäksi monté tuo vaihtelua hevosen treeniin ja toimii hyvänä kuntourheiluna ratsastajalle.

Ratsastajan kehonhallinta
la 22.08.2020 16:00-17:00

Fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuori on erikoistunut ihmisen kehon biometiikkaan, vammojen ennaltaehkäisyyn, lihastasapainoon, liikkuvuuteen ja liikkeen hallintaan.

Esittelyssä hevoshaavipallo eli polocrosse
la 04.04.2020 14:00-14:30
su 05.04.2020 14:00-14:30

Tule testaamaan, miltä polocrosse-haavimaila tuntuu, sekä osallistumaan pelin harjoituskierrokseen lajin konkareiden johdolla.

Esittelyssä Seinäjoen Kuninkuusravit
su 05.04.2020 10:30-10:55

Haastattelussa keskustellaan Kuninkuusraveista tapahtumana ja tämän vuoden Kunkkareiden valmistelusta sekä kansainvälisestä Seinäjoki Race -ravitapahtumasta.

Monténäytös
la 22.08.2020 11:00-11:25

Näytöksessä pääset tutustumaan tähän upeaan ja vauhdikkaaseen lajiin. Mukana mm. montén moninkertainen suomenmestari Jenni Kaija. 

Satulansovitusnäytös
la 22.08.2020 13:00-13:25
su 23.08.2020 13:00-13:25

Satulansovitusnäytöksessä käydään läpi satulansovituksen perusteet ja oikean satulan valinnassa huomioitavat asiat.  

Valmentajan vinkit sopivan hevosen valintaan
la 22.08.2020 11:20-11:50

Tule kuulemaan ammattivalmentajien vinkit ja huomiot hevosen valintaan ja ostamiseen, sekä tapaamaan Equestrian Trainers Finlandin valmentajia. Voit myös kysellä vinkkejä omaan valmentautumiseen hevosesi kanssa.

“Hevoset-messut on niin monipuolinen tapahtuma, että se lyö laudalta kaikki muut vastaavat tapahtumat. Tampereen Messut erottuu edukseen sillä, että he ovat vieneet näytteilleasettajien palvelut pidemmälle kuin moni muu messutoimija. Voin suositella Hevoset-messuja kaikille, jotka ovat vähääkään kiinnostuneita hevosista."”

– Heikki Kankainen, Hankkija Oy

“"Hevoset-messut on ehdottomasti Suomen hienoin ja isoin hevostapahtuma, missä on tosi lämmin, iloinen ja reipas tunnelma. Kaikki ovat ystäviä keskenään ja ollaan samaa hevosporukkaa. Messuilla tapaavat myös keppariharrastajat ja lapsiperheet, paikalle tullakseen ei tarvitse olla edes hevosihminen, tapahtumassa on tosi laajasti porukkaa."”

– Satu Kantola, Horze

Näytteilleasettajana MM.

-Näytteilleasettajat päivitetty 4.3.2020- Akác-tanya Allomeera Oy Amusantti Oy Anette FOTOGRAFIK Animalcare HB Anjalan Hevostila Apple Tree Ranch ArcticVet Arkkikauppa Saarinen & Haapala Ay AS HorseCare Atec Finland OY Atec Finland OY Avant Tecno Oy AxEquestrian Axxell Utbildning Ab Back on Track Oy Bates Saddles BEMER Nordic / Lifenet Oy BERRA Biofarm Oy Biojussi Bucketeye varsomiskamera Bäkkäri Bäkkäri Börjes Kotimäki Carrus Dressage / Carrus Shop Cavalor Finland Cheval-Liberté Finland/Devente Chia de Gracia Oy Coaching with Connection Criollo-hevosrehut CR-Rehut Oy Cryonic Medical Finland Custom Sulky Suomi Oy Dace Strausa Art Donna Taponero Elppi Oy Eläintenkouluttaja Riina Harinen Equillence Center Oy Equine Innovations Oy
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

Hankkija Oy

Vuoden 2020 Hevoset-messujen pääyhteistyökumppanina toimii Hankkija Oy. Hankkijan valikoimiin kuuluvat ruuat ja tarvikkeet hevosille, koirille, kissoille ja yleisimmille lemmikkieläimille.

Horze Racing SRL Hippos Hevosopisto Ypäjä Black Horse Teivo Hippos-lehti Biofarm Back on Track Krafft Helsinki International Horse Show Horsett Kanta-Hämeen Ratsastajat Hämeen Ratsastajat Bäkkäri Ypäjän Ratsastajat

#Hevoset2020

22.–23.8.2020
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Hevoset

Tapahtuma siirtyy uuteen ajankohtaan elokuulle!

Monipuolisten näytteilleasettajien lisäksi Hevoset-messujen ohjelmaan sisältyy Hankkija-areenalla pidettävät este- ja kouluratsastusklinikat, näytökset ja kilpailut. Kahden päivän ajan messutapahtumassa nähdään lisäksi rotuesittelyjä ja tietoiskuja. Messulöytöjä metsästäville tarjolla on laaja valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita. D-hallin ottavat omakseen kepparit, joiden lisäksi hallissa kilpaillaan kengitysseppien Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksista.

Osta lippusi nyt! › Kuvia 2019 messuista ›

Aukioloajat

Lauantaina 22.08.2020 klo 8:30-18:00
Sunnuntaina 23.08.2020 klo 9:00-17:30

Ajankohtaista