Hevoset-messut

4.–5.4.2020
Tampereen Messu- ja
Urheilukeskus
#Hevoset2020#Hevoset-messut on Suomen suurin hevosalan messutapahtuma

Tervetuloa Suomen suurimpaan hevosalan messutapahtumaan Tampereelle 4.–5.4.2020. Kavioiden kopina täyttää huhtikuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-, E- ja D-hallit. Monipuolisten näytteilleasettajien lisäksi tapahtuman ohjelmaan sisältyy Hankkija-areenalla pidettävät este- ja kouluratsastusklinikat, näytökset ja kilpailut. Kahden päivän ajan messutapahtumassa nähdään lisäksi rotuesittelyjä ja tietoiskuja. Messulöytöjä metsästäville tarjolla on laaja valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita. D-hallin ottavat omakseen kepparit, joiden lisäksi hallissa kilpaillaan kengitysseppien Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksista. Vuoden 2019 tapahtumassa vieraili yhteensä yli 17 000 kävijää.

Lue uutisia › Kuvia 2019 messuista ›

2020 ollaan #kimpassa

– Olemme koko alan yhteen tuova tapahtuma ja haluamme laajentaa tätä yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen sanomaa laajemminkin kentälle. Mitä jos seuraavan vuoden aikana kiinnittäisimme erityistä huomiota siihen, että hevosharrastus on se paikka, mistä saa voimavaroja, missä ketään ei kiusata ja josta aina löytyy kaveri?, kysyy Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut Oy:stä.

Asia saa kannatusta myös Suomen Ratsastajainliitosta, joka on kampanjoinut saman asian puolesta.

– Yhdessä tekevät menestyvät, ovat vahvempia ja rohkeampia. Kuplien aika on ohi, tarvitaan avarakatseisia yhteisöjä, jotka ovat aktiivisia tulevaisuuden, hevosten ja toistemme vuoksi, toteaa SRL:n tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltonen.

Hevoset-messut

Esteratsastuksen kansallista huipputasoa Hevoset-messuille

Jo 12. kertaa järjestettävillä huhtikuun Hevoset-messuilla nähdään ratsastajia Suomen huipulta, kun Tampereella kilpaillaan esteratsastuksen Grand Slam -osakilpailu. Hevoset-messujen osakilpailu kuuluu sarjakilpailuun, jonka finaali käydään Helsinki International Horse Show´ssa lokakuussa 2020. Kilpailuyhteistyö on esimerkki Hevoset-messujen ja Helsinki Horse Show´n tiivistyneestä yhteistyöstä.

kengitysseppiä kisaamassa

D-halli täyttyy keppareista ja kengityskilpailuista

– Uusin lisäys messusisältöömme ovat Kengitysseppien SM- ja PM-mestaruuskisat, jotka järjestetään kolmipäiväisenä 3.–5.4.2020. On luonnollista, että kyseinen kilpailu järjestetään nimenomaan Suomen suurimmassa hevosalan messutapahtumassa. Olemme todella innoissamme yhteistyöstä, joka tulee jatkumaan myös tulevina vuosina, kertoo Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut Oy:stä.

Areenan ohjelmasisältö uudistuu jälleen

Vuoden 2020 Hevoset-messujen ohjelma ja valmennusklinikat uudistuvat jälleen. Ohjelmasta kerrotaan lisää vuoden vaihteen jälkeen lähempänä messutapahtumaa.

Tuotetarjouksia ravureille, ratsuille ja keppareille

Messuilta löydät vuosittain Suomen laajimman valikoiman hevosalan tuotteita ja palveluita. Paikan päällä on tarjolla ratsu- ja ravipuolen uutuustuotteita, alan innovaatioita sekä edellisen kauden sesonkituotteita edullisesti. Satojen näytteilleasettajien kojut tarjoavat satuloita, satulavöitä, loimia, suitsia ja muita tarvikkeita sekä ratsastussaappaita sekä -vaatteita – messuhintaan!

"Mitä täältä ei saa, sitä ei hevosihminen tarvitse."

Laaja ohjelmakattaus joka vuosi

Kolmeen halliin laajenneen tapahtuman ohjelma laukkaa läpi messuviikonvaihteen aina este- ja kouluratsastuskisojen, rotuesittelyiden, seminaarien, workshopien sekä erilaisten näytösten ja tähtivalmentajien kirittämänä.

Ohjelmassa MM.

Juontajana Teemu Ahtee

Messujen monipuolisen ohjelman Hankkija-Areenalla juontaa ratsastusvalmentaja, kouluratsastaja ja juontaja Teemu Ahtee.

Niclas Aromaan esteratsastusklinikka
su 05.04.2020 12:40-13:25

Esteklinikalla tullaan näkemään miten Niclas pyrkii valmistelemaan hevoset kilpailuihin sekä työskentelemään ne rennoiksi kotona.

Pauliina Swindellsin kenttäratsastusklinikka
la 04.04.2020 16:20-17:05

Klinikan teemana on maastoesteet. Pauliina käy läpi erilaisia tekniikkaharjoituksia ja millaisia tehtäviä maastossa tulee vastaan milläkin tasolla.

Ville Vaurion kouluratsastusklinikka
la 04.04.2020 10:30-11:15

Hyvä yhteisymmärräys perusasioista hevosen ja ratsastajan välillä on tärkein perusta uusien asioiden oppimiselle, eli kehittymisen ehto. Klinikka pitää sisällään perusasioiden tarkkailemista ja niiden korjaamista.

Istuntaklinikka – Keho, Mieli ja Hevonen
la 04.04.2020 09:00-09:40

Mikä on hyvä istunta ja miten saavutan sellaisen? Annika Schulmanin istuntaklinikassa pohditaan ratsastajan kehon toimintaa ja sen vaikutusta hevoseen.

Lastausongelmia?
su 05.04.2020 09:10-09:55

Lastaamme traileriin hevosia, joilla lastausongelmia. Käymme läpi kompastuskivet, mistä ongelmat alkavat yleensä kerääntyä ja esitämme niihin erilaisia keinoja korjata ja välttää.

Lauantain estekilpailut
la 04.04.2020 12:30-15:00

Estekilpailut järjestää Ratsastus- ja Valmennuskeskus Teho

Sunnuntain estekilpailut
su 05.04.2020 14:45-17:15

Estekilpailut järjestää Ratsastus- ja Valmennuskeskus Teho

Unelmat todeksi
la 04.04.2020 09:45-10:00

Näytöksen järjestää on Horse Training Team

Esittelyssä Seinäjoen Kuninkuusravit
su 05.04.2020 10:30-10:55

Haastattelussa keskustellaan Kuninkuusraveista tapahtumana ja tämän vuoden Kunkkareiden valmistelusta sekä kansainvälisestä Seinäjoki Race -ravitapahtumasta.

Black Horse -paneelikeskustelu: Hevosen maha – ongelmat ja hyvinvointi
su 05.04.2020 12:00-12:50

Paneelikeskustelun juontaa Sonja Julkunen. Tutustu tarkemmin paneelin asiantuntijoihin.

KIUSAAMINEN JA HENKINEN VÄKIVALTA TALLIYMPÄRISTÖSSÄ – TUNNISTAMINEN JA VASTALÄÄKKEET
su 05.04.2020 13:00-13:40

Luovuuden Lakeuden luennossa käsitellään henkisen väkivallan tunnistamista ja nimeämistä sekä siltä suojautumista ja puolustautumista.

Ratsastajan taito, istunta, fysiikka ja psyyke – keneltä apua mihinkin?
su 05.04.2020 13:45-14:30

Paneelikeskustelussa ratsastajia valmentavat eri alojen ammattilaiset keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin ratsastuksen kokonaisuudesta, erityisosaamisesta sekä yhteistyöstä.

Urheilupsykologi Anna Andersén: Psyykkiset taidot ratsastussuorituksen tukena
la 04.04.2020 15:15-16:00

Puheenvuorossa käydään läpi psyykkisiä taitoja, miten ihmisen mieli toimii haastavissa tilanteissa ja miten voit ajattelun ja tunnesäätelyn taidoilla tukea suorituskykyäsi.

Urheilupsykologi Anna Andersén: #Kimpassa tallilla ja hevosmaailmassa
la 04.04.2020 09:45-10:15

Puheenvuorossa käsitellään Hevoset 2020 -messujen #kimpassa -teeman mukaisia aiheita, muun muassa vuorovaikutusta, motivaatioilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä sekä miten jokainen voi vaikuttaa voimavarakeskeiseen talliyhteisöön.

Raviurheilua ratsain
su 05.04.2020 15:00-15:20

Monté on raviurheilun ja nopean kilparatsastuksen yhdistelmä. Kilpailujen lisäksi monté tuo vaihtelua hevosen treeniin ja toimii hyvänä kuntourheiluna ratsastajalle.

“Hevoset-messut on niin monipuolinen tapahtuma, että se lyö laudalta kaikki muut vastaavat tapahtumat. Tampereen Messut erottuu edukseen sillä, että he ovat vieneet näytteilleasettajien palvelut pidemmälle kuin moni muu messutoimija. Voin suositella Hevoset-messuja kaikille, jotka ovat vähääkään kiinnostuneita hevosista."”

– Heikki Kankainen, Hankkija Oy

“"Hevoset-messut on ehdottomasti Suomen hienoin ja isoin hevostapahtuma, missä on tosi lämmin, iloinen ja reipas tunnelma. Kaikki ovat ystäviä keskenään ja ollaan samaa hevosporukkaa. Messuilla tapaavat myös keppariharrastajat ja lapsiperheet, paikalle tullakseen ei tarvitse olla edes hevosihminen, tapahtumassa on tosi laajasti porukkaa."”

– Satu Kantola, Horze

Näytteilleasettajana MM.

-Näytteilleasettajat päivitetty 14.2.2020- Akác-tanya Allomeera Oy Amusantti Oy Animalcare HB Anjalan Hevostila Apple Tree Ranch ArcticVet Arkkikauppa Saarinen & Haapala Ay AS HorseCare Atec Finland OY Atec Finland OY Avant Tecno Oy AxEquestrian Axxell Utbildning Ab Bates Australia Saddlery Brands International UK Limited BEMER Nordic / Lifenet Oy Biofarm Oy Börjes Kotimäki Carrus Dressage / Carrus Shop Cavalor Finland Cheval-Liberté Finland/Devente Chia de Gracia Oy Coaching with Connection Criollo-hevosrehut CR-Rehut Oy Cryonic Medical Finland Custom Sulky Suomi Oy Dace Strausa Art Donna Taponero Elppi Oy Eläintenkouluttaja Riina Harinen Equillence Center Oy Equine Innovations Oy Equitar Marketing Etelä-Pohjanmaan Opisto Eurofins Viljavuuspalvelu Oy EW-Sport Ky Fingiant Shire Finnbyn talli & Nepsy-talli Fun Fun Park
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

Hankkija Oy

Vuoden 2020 Hevoset-messujen pääyhteistyökumppanina toimii Hankkija Oy. Hankkijan valikoimiin kuuluvat ruuat ja tarvikkeet hevosille, koirille, kissoille ja yleisimmille lemmikkieläimille.

Horze Team Eurohorses Racing SRL Hippos Hevosopisto Ypäjä Black Horse Teivo Hippos-lehti Biofarm Back on Track Krafft Helsinki International Horse Show Horsett Kanta-Hämeen Ratsastajat Hämeen Ratsastajat Bäkkäri Ypäjän Ratsastajat

#Hevoset2020

4.–5.4.2020
Tampereen Messu- ja
Urheilukeskus
#Hevoset2020


Tervetuloa Suomen suurimpaan hevosalan messutapahtumaan Tampereelle 4.–5.4.2020. Kavioiden kopina täyttää huhtikuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-, E- ja D-hallit. Monipuolisten näytteilleasettajien lisäksi tapahtuman ohjelmaan sisältyy Hankkija-areenalla pidettävät este- ja kouluratsastusklinikat, näytökset ja kilpailut. Kahden päivän ajan messutapahtumassa nähdään lisäksi rotuesittelyjä ja tietoiskuja. Messulöytöjä metsästäville tarjolla on laaja valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita. D-hallin ottavat omakseen kepparit, joiden lisäksi hallissa kilpaillaan kengitysseppien Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksista. Vuoden 2019 tapahtumassa vieraili yhteensä yli 17 000 kävijää.

Lue uutisia › Kuvia 2019 messuista ›

Aukioloajat

Lauantaina 04.04.2020 klo 8:30-18:00
Sunnuntaina 05.04.2020 klo 9:00-17:30