Hevoset-messut

Tervetuloa messuille 2024 – Lue tästä kattava messuinfo

Uutinen Uutiset  02.04.2024

Hevoset-messut on hevosrakkaiden harrastajien ja ammattilaisten vuoden odotetuin messutapahtuma. Lue tästä vinkit onnistuneeseen messukäyntiin!

Saapuminen henkilöautolla

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen eri pysäköintialueilla on yhteensä 3 300 pysäköintipaikkaa, joten pysäköintitilaa on tapahtumassa rajallisesti.

Pysäköintimaksu Moovy-sovelluksella tai messujen lippukassalta ostettuna on kymmenen (10) euroa. Pysäköintimaksu tarkistetaan alueelta poistuttaessa. 

Autolla saapuvien messukävijöiden kannattaa hyödyntää Lempäälän Ideaparkin etäpysäköintimahdollisuus. 

Lue lisää saapumisesta >> 

Lue liikennetiedote >>> 

Etäpysäköinti Lempäälän Ideaparkissa

P-Ideapark sijaitsee kauppakeskuksen D-päädyssä pysäköintialueilla D6, D7 ja D8. Ideaparkin etäpysäköinti on ilmainen. Kuljetus messubussilla Ideaparkilta Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen ja takaisin Ideaparkiin maksaa 2 euroa / henkilö ja bussit kulkevat kumpaankin suuntaan 15 minuutin välein. Bussilippu maksetaan Messukeskukseen ja lippu näytetään kuljettajalle paluumatkalla. Busseissa on lähtöalueella merkintä MESSUBUSSI. 

Lue lisää etäpysäköinnistä >>  

Messubussit  

Kävijöiden saapumista tapahtumaan helpottaa Nyssen normaaleihin aikatauluihin lisätty Messubussit 101, 102 ja 104, jotka liikennöivät koko viikonlopun.   

Nyssen normaalit linjat 8 ja 12 tuovat myös vaivattomasti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen läheisyyteen. Linja 12 liikennöi rautatieaseman ohi ja linja 8 linja-autoaseman kautta. Kaikkien bussilinjojen aikataulut löytyvät tapahtuma-aikana Nyssen reittioppaasta. 

Tutustu aikatauluihin Nyssen reittioppaassa >> 

Aukioloajat 

Pe 5.4. Hankkija Horse Show -estekilpailu klo 14.00 (avoinna pe 5.4. vain C-hallin Hankkija Areena eli EXPO ei ole avoinna. Kulku yleisöön pääovista.) 

La 6.4. klo 918 (pääovet aukeavat klo 8.30) 

Su 7.4. klo 9.3017 (pääovet aukeavat klo 9) 

Liput

Osta liput ennakkoon edullisemmin Ticketmasterilta. Maksuvälineenä paikan päällä käyvät käteisen lisäksi yleisimmät pankki- ja luottokortit. 

Osta liput >> 

Messualue 

A-hallista löydät näytteilleasettajien messuosastoja sekä Bäkkäri-lavan.  

C-hallissa sijaitsee Hankkija Areena, joka on messujen päänäytösalue.  

E-halliin on sijoitettu näytteilleasettajien messuosastoja, Racing-ohjelma-alue ja Black Horse -lava. E-hallin 2. kerroksesta löytyy seminaaritila Sirius.  

Tutustu pohjakarttaan >> 

Näytteilleasettajat 

Messuilla on yli 200 näytteilleasettajaa, jotka tarjoavat hevosen hoitoon, hyvinvointiin ja kilpailutoimintaan liittyviä tarvikkeita ja tuotteita. Ratsastajalle, hevosharrastajalle ja ravikuskille on tarjolla niin ikään monipuolisesti varusteita. Messuilta löydät myös rehut, heinät ja lisäravinteet sekä hevoskuljetuksen trailerit ja autot.  

Tutustu näytteilleasettajiin >> 

Ohjelma 

Supersuositut ohjelmaklinikat nostavat ratsastuksen sekä raviurheilun taiturit valokeilaan ja odotetuimpia klinikoita tänä vuonna ovat Ville Vaurion kouluklinikka ja Ad van de Weteringin esteklinikka. 

Ohjelmassa on myös mm. Elämäni hevonen -show tarinoineen, Hankkija Horse Show -estekilpailut sekä ikimuistoinen numero Viimeinen tanssi, kun Anna Von Wendt ja Denzel jättävät tunteikkaalla show’lla jäähyväiset ennen Denzelin eläkepäiville siirtymistä.  

Julkaisemme messupäivän ohjelmatärpit sosiaalisessa mediassa. Seuraathan meitä Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa @hevosetmessut. 

Tutustu messuohjelmaan >> 

Tulkkaus viittomakielelle  

Ohjelmaa tulkataan viittomakielelle la 6.4. seuraavasti:

Black Horse -lava, E-halli

Klo 11.20–12.00 Helena Telkänranta – Hevosen mieli 

klo 12.05–13.00 Hevosala otsikoissa – Paneelikeskustelu 

Bäkkäri-lava, A-halli 

Klo 13.25–13.50 Voiko hevosen suorituskykyä ruokkia ja mitä pitäisi ottaa huomioon ikääntyvän hevosen ruokinnassa 

Klo 13.55–14.20 Suomen Ravivalmentajat ry:
Hyvinvoiva hevonen on ravitallin kunnia-asia

Klo 14.25–14.50 Hevosen siirtyminen kilpauralta eläkkeelle 

Tulkkauksesta vastaa Tampereen Tulkkikeskus.

Ravintolat ja kahvilat  

Onnistunut messupäivä sisältää myös viivähtämistä herkullisen ruoan ja juoman äärellä! Kahviloita ja ravintoloita on ympäri messualuetta. Kannattaa tsekata uudistuneeseen pääaulaan avattu Fanalona, jonka valikoimassa mm. amerikkalaistyyliset Loaded fries.  

Lue lisää ravintoloista ja kahviloista >>