Hevoset-messut

#Hevoset: Sidosryhmien ja yhteisöjen merkitys hevosalalle huomionarvoinen

Tiedote  05.04.2019

(Kuva: Maaseudun Tulevaisuus / Sanne Katainen)

Suomen suurin hevosalan tapahtuma Hevoset-messut käynnistyy huomenna 11. kertaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtumassa on 223 näytteilleasettajaa ja viime vuonna messuilla oli ennätykselliset 17 844 kävijää. Hevosalan 10. Vuoden Kavionjälki -tunnustus luovutetaan lauantaina hevosalalla ansioituneelle tekijälle: palkinnon saa äskettäin eläköitynyt MTK:n hevosasiamies Maarit Hollmén. Suomen suurin hevosalan tapahtuma on laajentunut jo kolmanteen halliin ja messukävijät voivat hyödyntää ensimmäistä kertaa maksutonta P-Ikea-etäpysäköintiä, ajossa on myös ylimääräinen 14Y-bussivuoro. Tapahtumassa on yli 80 hevosihmisille suunnattua ohjelmanumeroa alan joka kulmalta. Tuukka Temosen elokuvaa roolitetaan osastolla A 968.

Hevosalan oma Vuoden Kavionjälki -tunnustus jaetaan tänä vuonna 10. kerran ja sen saa uraauurtava, äskettäin eläköitynyt MTK:n hevosasiamies Maarit Hollmén Eurajoen Luvialta. Hollmén vastaanottaa tunnustuksen lauantaina 6.4. Hevoset-messuilla järjestettävässä tilaisuudessa. Palkinnon luovuttavat Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja Pekka Törmälä, Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sekä Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut Oy:stä.

Raadin mukaan Maarit Hollménin rooli hevosalan sidosryhmäyhteistyön edistäjänä on ollut merkittävä.

– Hollmén on toiminut MTK-organisaatiossa järjestöagrologina yli 30 vuotta, hän on antanut mittaamattoman arvokkaan panoksensa erityisesti hevosalan edunvalvontaan ja kehittämistyöhön, raadin edustaja Vesa Mäkinen SRL:stä kertoo.

– Sidosryhmien ja yhteisöjen merkitys hevosalalle on huomionarvoinen. Mikään ala ei pärjää yksin ja sisäänpäin lämpiämistä on aina syytä varoa. Myös puhtaasti perustietoa ja ennen kaikkea oikeaa tietoa alasta saadaan sidosryhmäyhteistyöllä levitettyä. Toivon, että hevosalan yli laji- ja toimialarajojen menevä yhteistyö säilyy hyvänä ja lisääntyy. Siten voidaan varmistaa hevosta ja koko alaa koskettavien asioiden edistyminen ja myönteiset päätökset, Maarit Hollmén sanoo.
Lue lisää: Hevosalan tunnustus uraauurtavalle Maarit Hollménille

Yli 80 ohjelmanumeroa kattavasti koko alasta – kattoteemana hyvinvointi ja sen merkitys

Jatkuvasti laajeneva Hevoset-messutapahtuma kurottaa nyt jo kolmanteen halliin, joka on pyhitetty kokonaan leikkisään keppihevostoimintaan. K-Citymarket Pirkkalan sponsoroima C-halli täyttyy kisoista, näyttelyistä, keppareiden huollosta sekä tarvikkeista, ihka oikea eläinlääkäri tutkii keppareiden kunnon.

Messuilla keskitytään tänä vuonna siihen, mikä yhdistää ratsastajaa, valmentajaa, hevosenomistajaa, hoitajaa ja raviohjastajaa: hevosen hyvinvointiin. Teemaan pureudutaan esimerkiksi hevosen ihonhoidon, ruokinnan ja käyttäytymisen kautta. Keskiössä on myös hevosten kanssa toimivien hyvinvointi ja se, miten hyvinvointi heijastuu ihmisen ja hevosen väliseen yhteistyöhön. Puhumassa ovat mm. ratsastajiin erikoistunut urheiluvalmentaja ja liikunnanohjaaja Piia Solajärvi, ratsastajiin erikoistunut sertifioitu urheilupsykologi Anna Andersén, ratsukon biomekaniikkaan perehtynyt ratsastusvalmentaja Niina Kirjorinne ja hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Jonna Jokisalo. Tänä vuonna messuilla nähdään ennätykselliset neljä valmennusklinikkaa: kouluratsastus ja maastakäsittely 6.4., este- ja raviklinikat 7.4.
Lue uutinen: Kepparitoimintaa Hevoset-messuilla koko hallin mitalla
Lue uutinen: Annetaan hevosen olla hevonen – messuteemana hyvinvointi
Tutustu ohjelmaan:
www.hevosmessut.fi (Kävijälle / Ohjelma)

Lue 5.4. julkaistu tiedote ePressissä.