Hevoset-messut

Kepparitoimintaa Hevoset-messuilla koko hallin mitalla

Uutinen  26.02.2019

Jatkuvasti kasvava Hevoset-messutapahtuma laajenee nyt kolmanteen halliin, joka on pyhitetty kokonaan leikkisään keppihevostoimintaan. K-Citymarket Pirkkalan sponsoroima C-halli täyttyy vauhdikkaista kisoista, keppareiden huollosta ja tarvikkeista. Koko perhe on tervetullut seuraamaan ja kannustamaan omia suosikkejaan. Tapahtuma on suurin koskaan hevostapahtuman yhteydessä järjestetty kepparitapahtuma.

Kilpailtaviin luokkiin tulee ilmoittautua etukäteen, mutta paikan päällä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan, mikäli luokissa on tilaa. Sama ratsastaja voi osallistua usealla eri hevosella samaan luokkaan, osallistuminen ei myöskään edellytä omaa kepparia, sillä paikan päältä voi lainata ratsun.

C-hallissa on myös verryttelyalue, jolla kuka tahansa voi käydä kokeilemassa kepparointia ilman kilpailun tuomaa jännitystä.

Eläinlääkäri tutkii kepparin kunnon – uutuutena ravisuora

Viikonlopun aikana kisataan muun muassa Hööks-koulukilpailut, K-Citymarket Pirkkala -estekilpailut (tyyliluokka 0–30 cm tai 30–45 cm) ja -aikaesteluokka (perusrata & uusinta 0–30 cm tai 30–45 cm). Kehä 2:lla suoritetaan Unelmakepparin Agility Drive In -tehtävärata ja osallistutaan Horze-estetunneille, kun taas Kehä 3:lla harjoitellaan näyttelykurssilla, ihaillaan valioyksilöitä Pirkanmaan Upeimmat -keppihevosnäyttelyssä ja hypätään Prix de 4H -estekilpailu. Kepparipuolen uusin lisäys on pitkä ravisuora, jossa kisataan molempina messupäivinä keppariravit klo 10.00 ja 16.00.

Jos ratsun suutuntumassa on ongelmaa tai hypyt eivät kulje, voi kepparin tuoda terveystarkastukseen messujen keppariklinikalle. Tampereen Hevosklinikan eläinlääkäri ja hoitaja ovat paikalla molempina messupäivinä klo 10.30–12.00 ja 14.30–16.00 tekemässä keppareille perusteellisia terveystarkastuksia.

Kilpailtaviin luokkiin tulee ilmoittautua pe 30.3. mennessä, lue lisätiedot ja ohjeet ilmoittautumisen täältä!