Hevoset-messut

Tampereen Hevoset-messuilla roolitetaan Tuukka Temosen uutta elokuvaa

Tiedote  13.02.2019

Hevoset-messut on mukana elokuvaohjaaja Tuukka Temosen uusimman draamaelokuvan roolituksessa. Messukävijät voivat kuvauttaa itsensä 6.–7.4.2019 elokuvan tuotantoyhtiö Optiparin osastolla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallissa. Elokuvaan etsitään myös ratsukoita. Hevoset-messut kokoaa koko hevosalan Manseen jo 11. kertaa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Messujen kattoteema on tänä vuonna hevosen hyvinvointi – unohtamatta hevosharrastajaa ja -ammattilaista. Messuviikonlopun aikana luovutetaan 10. kerran hevosalan oma Vuoden Kavionjälki -tunnustus ja messut juontaa viime vuoden tapaan Olga Temonen. Suomen suurimmassa hevosalan tapahtumassa oli viimeksi ennätykselliset 17 844 kävijää.

Huhtikuisilla Hevoset-messuilla on mahdollista päästä tekemään suomalaista elokuvahistoriaa. Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen hevosaiheisen draamaelokuvan tuotanto tekee esiintyjäcastingia Hevoset-messuilla, koska ala kokoontuu kattavasti tähän Suomen suurimpaan hevosalan tapahtumaan. Tekeillä olevan elokuvan nimi on Aika jonka sain, ja se pohjautuu pararatsastaja Jaana Kivimäen tarinaan. Elokuvan kuvaukset käynnistyvät elokuussa 2019.

–  Jaanan tarina on monelle hevosihmiselle ainakin osittain tuttu, mutta suurelle yleisölle tuntematon. Haluan tehdä elokuvan sitkeän naisen poikkeuksellisesta selviytymisestä. Tämä on tarina, joka ansaitsee tulla kerrotuksi. Lisäksi Suomi tarvitsee kaikkien aikojen ensimmäisen hevos- ja ratsastusmaailmaan sijoittuvan elokuvansa, elokuvan ohjaava Tuukka Temonen sanoo.
Lue uutinen: Hevoset-messuilla roolitetaan Tuukka Temosen hevosaiheista elokuvaa

Ohjelmassa tuntuu hyvinvointi – tietoisuustaitolähtöinen valmennus auttaa ratsastajaa

Messutapahtuman keskiössä on hyvinvointi, joka koskettaa niin hevosta kuin hevosen kanssa työskentelevää, toimivaa tai harrastavaakin. Messuilla pääsee tutustumaan muun muassa Centered Riding -menetelmään, ratsastajan biomekaniikkaan, ravikärryn ja varusteiden valintaan hevosen hyvinvoinnin näkökulmasta sekä siihen, miten tunteet vaikuttavat vuorovaikutukseen hevosen kanssa.

Ratsastajiin erikoistunut sertifioitu urheilupsykologi Anna Andersén vetää lauantaina 6.4. messuilla kokemuksellisen työpajan, jossa tutustutaan tietoisuustaitoihin ja niiden soveltamiseen ratsastuksessa ja työskentelyssä hevosen kanssa.

– Tietoisuustaitolähtöinen psyykkinen valmennus auttaa ratsastajaa erityisesti haastavien tunteiden säätelyssä, jos haasteena on kilpailujännitys tai ratsastuspelko, Andersén toteaa.

Tänä vuonna messuilla on mukana ennätysmäärä valmennusklinikoita. Lauantaina 6.4. paneudutaan Emma Kanervan johdolla kouluratsastukseen ja Mia Jurvalan johdolla maastakäsittelyyn, sunnuntaina luvassa ovat Urmas Raagin esteklinikka sekä toivottu uutuus: Suomen Hippos ry:n järjestämä raviklinikka.

Tutustu jo varmistuneeseen ohjelmaan: www.hevosmessut.fi (Kävijälle / Ohjelma)

Median edustaja: akkreditoidu ennakkoon 3.4.2019 mennessä: www.hevosmessut.fi (Messuinfo / Medialle)

Hevoset 2019 -messut 6.–7.4.2019 Tampereen Messu-ja Urheilukeskuksen A-, E- ja C-halleissa. Avoinna la 6.4. klo 9.00–18.00 ja su 7.4. klo 9.00–17.30. Päiväliput ennakkoon: aikuiset 18 €, opiskelijat, eläkeläiset ja nuoret 7–15 v 15 €, SRL:n ja SHKL:n jäsenet 9 €, kahden päivän lippu 24 €. Hevoset-messut järjestää Tampereen Messut Oy.

Lue 13.2. julkaistu tiedote ePressissä.