Hevoset-messut

Hevoset 2018 -messut mukaan vastuulliseen Kyllä kypärälle -kampanjaan

Tiedote  13.12.2017

Kymmenennen kerran järjestettävät Hevoset-messut on mukana Saara Auvisen luotsaamassa Kyllä kypärälle -kampanjassa. Hevosalan turvallisuus näkyy muutenkin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 7.–8.4.2018 järjestettävän tapahtuman ohjelmassa, joka koostuu klinikoista, näytöksistä, rotuesittelyistä, tietoiskuista sekä tietysti kovatasoisista kilpailuista, joissa turvallisuus otetaan myös erityisen vahvasti huomioon. Ravipuoli on tapahtumassa entistä enemmän esillä, ja messuviikonlopun aikana luovutetaan 9. kerran Vuoden Kavionjälki -tunnustus. Hevoset 2017 -messujen yhteydessä käynnistetty Tähtiblogisti-kuvio saa jatkoa: kaikki 10 hevosmaailmaa avaavaa kanavaa on nyt valittu. Viime kevään Hevoset-messuilla oli ennätykselliset 15 855 kävijää.

­– Eräässä ulkomaisessa hevosalan tapahtumassa sattui vuonna 2016  ikävä tapaturma, jossa hevonen potkaisi toimihenkilöä päähän. Sain tähän liittyen paljon yhteydenottoja, joissa kysyttiin voisinko ottaa aiheeseen kantaa #kylläkypärälle-kampanjaani liittyen ja auttaa siten parantamaan Suomessa järjestettävien hevostapahtumien turvallisuutta. Tartuin haasteeseen ja nyt mukaan lähti myös Suomen suurin hevosalan tapahtuma eli Hevoset-messut. Kypärän käyttö on tärkeää toimihenkilöiden turvallisuuden kannalta ja kampanjaan mukaan lähteminen osoittaa Hevoset-messuilta hienoa esimerkkiä ja vastuullisuutta. Riskien minimointi ja turvallisuuden lisääminen on tärkeää koko organisaation kannalta, kertoo Kyllä kypärälle -kampanjan liikkeellepanija Saara Auvinen.

Saara Auvinen

Kampanja näkyy messuilla esimerkiksi niin, että areenalla työskentelevillä henkilöillä on päässään Back on Track Oy:n sponsoroimat kypärät. Saara Auvinen on tavattavissa messujen aikana Hevoset-messujen omalla osastolla E-hallissa, ja hän pitää tietoiskulavalla puheenvuoroja ratsastusturvallisuudesta. Viikonlopun aikana kisataan myös Kyllä kypärälle -kouluratsastuskilpailu, jonka sponsorina toimii Hankkija Oy.

– Huhtikuisen viikonlopun aikana myös erilaiset hevostaidot ovat keskiössä, sillä turvallisuus on paljon muutakin kuin kypärän käyttöä, kertoo projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut Oy:stä.

Ensimmäistä kertaa mukana pararatsastus – mukana myös odotetut este- ja kouluratsastusklinikat

Messuilla päästään tutustumaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa pararatsastukseen. Ratsastusesityksessä nähdään pararatsukon vapaaohjelma musiikin tahdissa ja samalla tutustutaan pararatsastajan apuvälineisiin, luokitusryhmiin vamman tai haitan perusteella sekä ratsastuksen vaatimustasoihin luokituksen mukaan. Vuodesta toiseen Hevoset-messujen odotetuimpiin ohjelmasisältöihin kuuluvat myös erilaiset este- ja kouluratsastusklinikat, joita vetävät hevosmaailman kovimmat nimet.
Lue lisää: www.hevosmessut.fi (Ohjelma)

Kymmenen Tähtiblogistia on valittu – mukana virtuaalitallin pitäjä, vikeltäjä ja raviponi

Viime vuonna startattu #Tähtiblogisti-käytäntö saa jatkoa Hevoset 2018 -messuilla. Haimme jälleen yhteistyöhön kymmentä hevosalan blogistia, tubettajaa tai ahkeraa somettajaa avaamaan omia näkökulmiaan monipuoliseen hevosalaan. Vuoden 2018 #Tähtiblogisti-joukkoon kuuluvat Here and now, Tuhatta & Sataa, Kultahippuja, Juli & Hevoset, Lotta Vaulting, Kylmäverinen unelma, @savolainenanna, Tuhmaponi, @teamsalot ja Horse Magic with HM.
Lue lisää: #Tähtiblogistit 2018 – tutustu valittuun kymmenikköön

Lue 13.12. julkaistu tiedote Epressissä.