Hevoset-messut

Info esiintyjille, kilpailijoille ja kokousjärjestäjille

Hyvä Hevoset 2024 -messujen esiintyjä / yhteyshenkilö

Tervetuloa Hevoset 2024 -messuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 6.–7.4.2024. Ohessa tietoa asioista, joihin toivon Teidän tutustuvan etukäteen. Välitättehän infon myös kaikille esitykseenne liittyville henkilöille.

1. Aukioloajat

6.–7.4.2024

» lauantai klo 9.00–18.00
» sunnuntai klo 9.30–17.00

2. Yleinen info

Päivitetty ohjelma ja messuinfo löytyvät osoitteesta: www.hevosmessut.fi/ohjelma. Tarkistattehan vielä sivuilta esiintymisaikanne ja paikan.

Mikäli olette näytteilleasettaja, ette tarvitse erillistä esiintyjäkorttia vaan näytteilleasettajakortti riittää.

Mikäli ette ole näytteilleasettaja ja tulette esiintymään messuille pääsette maksutta sisään erillisellä esiintyjäkortilla. Kortit ovat noudettavissa lauantaina ja sunnuntaina klo 8.30 alkaen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pohjoiselta sisäänkäynniltä.  Tiski on merkitty ”Esiintyjien ja toimihenkilöiden ilmoittautuminen” -kyltillä.
Huom! Kaikkien esiintyjien tulee saapua Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen vähintään tunti ennen oman esityksen alkua! HUOM! Kulku esiintyjäkortin hakuun tapahtuu siis pohjoisen sisäänkäynnin kautta, ei pääsisäänkäynniltä.

Tarvitsemme nimilistan esiintyjistänne. Nimilista esiintyjistä ja heidän avustajistaan tulee lähettää 22.3.2024 mennessä tapahtumavastaavalle Mia Jurvala osoitteeseen mia.jurvala@tampereenmessut.fi

Pysäköinti esiintyjille, näytteilleasettajille ja muulle henkilökunnalle, on varattu pohjoisen sisäänkäynnin edustalla olevalta parkkipaikalta, A- ja E-hallien takaa. Pohjoisen pysäköintialueelle ei pääse ajamaan sisään ilman tuulilasissa näkyvää esiintyjä-, toimihenkilö- tai näytteilleasettaja P-korttia. Parkkialue ei ole avoinna kävijöille. Näytteilleasettaja, voit tulostaa P-kortit extranetin kautta. Lähetämme P-kortin sähköpostitse ESIINTYJIEN yhteyshenkilölle. Voitte lähettää / tulostaa ne omille esiintyjillenne etukäteen. Mikäli haluatte parkkeerata muualle messualueella, luovutetaan tavallinen P-kortti esiintyjäkorttien yhteydessä Pohjoisella sisäänkäynnillä. (Auton ollessa pysäköitynä, kortin tulee olla kiinnitettynä tuulilasiin.) Trailereille ja hevosautoille on varattu pysäköintitilaa C-hallin taakse. Hevoskuljetukset eivät tarvitse P-kortteja. 

HEVOSAUTOT pysäköidään C-hallin taakse. Autoille on saatavissa maksullinen sähköpaikka. Varaa sähköpaikka sähköpostilla messukarsinat@gmail.com 24.3.2024 mennessä. Katso ajoreitti kartasta alta.

HEVOSTRAILERIT pysäköidään Pohjoisen sisäänkäynnin edustalle, A – E hallien takana. Katso ajoreitti kartasta alta.

Upeaa, että Hevoset – messut kiinnostaa ja hevosten lukumäärä on tänäkin vuonna suuri! Huomioidaan tämä etenkin siirtymissä, varaathan ajomatkoihin ja messualueella kulkuun tarpeeksi aikaa viikonloppuna.

Sisäänkäynti näytösareenalle tapahtuu huolto-ovesta C21. Kilpailijoiden ilmoittautuminen ja kulkuluvat ovi C19. Katso opasteet pohjakartasta tämän sivun alaosasta. 

TAVALLINEN Pysäköintikortti, kaikille avoinna olevilla parkkialueilla, näytetään alueen valvojille messualueelta poistuttaessa (auton ollessa pysäköitynä, kortin tulee olla kiinnitettynä tuulilasiin). Sama kortti on käytössä kaikkina messupäivinä.

Ajo-ohjeet ja bussikuljetukset
Ajo-ohje Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen (Ilmailunkatu 20) löytyy nettisivuilta kohdasta Saapuminen ja info. Pääteiltä autoilijoita opastavat valkopohjaiset TAMPEREEN MESSU- JA URHEILUKESKUS -kyltit.

Tampereen keskustasta liikennöivät Tampereen joukkoliikenteen linjat nro. 8 ja 12 sekä ylimääräinen linja 101 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Tarkemmat aikataulut löytyvät nettisivuiltamme.

Tampereen taksin tavoittaa matkapuhelimella numerosta 0100 4131.

Etäparkki sijaitsee Lempäälän Ideaparkissa. 

Karsinat

Mikäli ette ole tehneet vielä ilmoitusta karsinatarpeesta tulee karsinapaikka varmistaa ja yöpymisestä ilmoittaa välittömästi sähköisellä lomakkeella: https://www.hevosmessut.fi/fi/naytteilleasettajille/hevoskarsinan-varaus/  Varaus on tehtävä 24.3 mennessä. Tämän jälkeen kaikki karsinat ovat maksullisia hinnaston mukaisesti.

HUOM! Ohjeistus hevosten liikuttamisesta messualueella: https://www.hevosmessut.fi/fi/naytteilleasettajille/hevosen-kanssa-saapuminen/

Kaikkien esiintyjien sekä kaikkia hevosia käsittelevien ja ohjelma-alueilla työskentelevien tulee käyttää ratsastuskypärää.

Veryttelyalue

Areenan kanssa samassa C-hallissa sijaitsee verryttelyalue. Katso ohjeistukset reitille, mistä hevoset kuljetetaan ja missä alueella sijaitsee karsinat. Pohjakartan opaste on tämän sivun alaosassa.

Messujen ollessa käynnissä voi verryttelyssä olla vain ohjelmaan valmistautuvat hevoset Tampereen Messujen henkilökunnan ohjeistamana. Messujen sulkeuduttua, saa veryttelyssä ratsastaa tai taluttaa hevosia. Areenalle meno on ehdottomasti kiellettyä muulloin kuin oman ohjelman aikana. E-hallissa Racing-areenalla saa myös taluttaa hevosia messujen päätyttyä. 

Hevosten rokotukset ja passit

Hevoseläimillä tulee olla messuilla mukanaan tunnistusasiakirja (passi). Hevoseläimiin lasketaan kuuluvaksi hevosten ja ponien ohella muun muassa aasit, seeprat ja erilaiset risteytykset.

Hevoset-messuille tulevat hevoset: näyttelyyn tuotavien hevosten tulee olla merkitty ja rekisteröity säädösten mukaisesti ja vaaditut rokotus- ja terveystodistukset ovat kunnossa ja mukana messuilla.

3. Ohjelma-alueet ja tekniikka

Seuraavassa on tietoa messujen ohjelmalavojen tekniikasta. Tilaisuuksia järjestetään myös seminaarikeskuksessa ja kokoustiloissa, tilojen tekniikka listattu alla.

OHJELMA-ALUEET

Hankkija-Areena, C-halli
Bäkkäri-lava, A-halli
Black Horse -lava, E-halli
Keppihevoset, E-halli
Racing-ohjelma-alue, E-halli
Seminaarikeskus (Tähtien Sali, Mars, Pluto, Sirius)
Kokoustilat (Fokker & Pyry, Myrsky, Tuuli, Blenheim)

HANKKIJA-AREENAN TEKNIIKKA

 • Näytösareena on kooltaan 60 x 30 m ja se on aidattu 90 cm korkealla mellakka-aidalla
 • Kentän toteutuksesta vastaa kenttämestari Ismo Lätti
 • Näytösareenan pohja: luonnonhiekkapohja, raekoko maksimi 8 mm ja vahvuus 10–12 cm
 • Areenan lämpötila on noin +18°
 • C17 oven ulkopuolelta, C-hallin seinustasta löytyy tarvittaessa vesipiste
 • Areenalla on äänentoisto, mikrofonit (valittavissa langaton headset-mikki ja langaton kapulamikki)
 • Areenan esitysten juontotekstit tulee lähettää etukäteen osoitteeseen mia.jurvala@tampereenmessut.fi
 • VAIN HANKKIJA-AREENALLE (C-halli, pääareena) tuleva musiikki tai muu tiedosto esimerkiksi logo / esitysmateriaali tulee toimittaa etukäteen tämän linkin kautta: Hevoset-messut, Hankkija – areena (lyyti.fi) Materiaalit tulee lähettää viimeistään ke 27.3.2023. MUILLE OHJELMA-ALUEILLE TUODAA OMA MATERIAALI, ALLA OLEVIEN OHJEIDEN MUKAISESTI, VASTA TULLESSA ESIINTYMÄÄN.
 • Katsothan tarkemman ohjeistuksen musiikki ja/tai muuhun materiaaliin tältä sivulta
 • Tampereen Messut Oy vastaa esityksien yhteydessä soitetun musiikin Teosto-maksuista.

Näytösareenalta löytyy myös esteitä esityksissä käytettäväksi. Esteiden pystytyksen ja purun hoitaa Tampereen Messujen vapaaehtoistyöntekijät.
Esteiden käyttöön liittyvät suunnitelmat tulee toimittaa 31.3 mennessä osoitteeseen mia.jurvala@tampereenmesut.fi Huomioittehan, että 31.3 jälkeen tulleita pyyntöjä ei pystytä toteuttamaan, joten toimitattehan suunnitelmanne ajoissa. Yhteyshenkilönä toimii Mia Jurvala.

Areenalla teille varattu esitysaika sisältää valmistelut, lämmittelyn ja esityksen. Annettua aikaa ei saa ylittää. Tämä on erityisen tärkeää ja kaikkien on noudatettava esitysaikoja, jotta päivän ohjelma pysyy aikataulussa. Kiitos yhteistyöstä!

OHJELMALAVOJEN TEKNIIKKA

Bäkkäri-lava, A-halli:

 • ohjelmalava 6x4m 
 • katsomo
 • valkokangas ja videotykki
 • esitystietokoneet
 • nojatuolit mahdollisia paneelikeskusteluja varten
 • lavalla puhujanäyttö, josta esitysmateriaali näkyy. Klikkeri dian vaihtamiseen.
 • äänentoisto ja 2 kpl mikrofoneja (valittavissa langaton headset-mikki ja langaton kapulamikki)

Suosittelemme tuomaan esityksenne ajoissa muille lavoille muistitikulla. (Katso Hankkija-areenan ohjeet ylempää punaisella)! Emme suosittele toistamaan esitystä suoraan nettiyhteyden yli (esim. pilvipalvelusta). Molemmilla lavoilla on ohjelma-avustaja sekä AV-teknikko, jotka auttavat teknisissä asioissa.

Ohjeistus esitysmateriaaliin / musiikkiin

 • Esityksen kuvasuhde tulee olla 16:9 (laajakuva)
 • Ethän käytä fonttikokoa, joka on alle 20. Näin voimme varmistaa, että esityksesi on luettavissa takariviltä asti
 • Esitysmateriaali toimitetaan PowerPoint muodossa
 • Käyttövalmis musiikki tulee olla ladattuna mp3.muotoon. Teknikko soittaa muistitikulle ladatun musiikin, erityistoiveita musiikkiin liittyen ei ole mahdollista toteuttaa
 • Full HD 16:9 videoformaatti, kaikki yleisimmät formaatit (mieluiten.mp4 H264).
  • Jos esityksesi sisältää videoita, tuothan ne mukanasi esityksen lisäksi omina tallennettuina tiedostoinaan varmuuden vuoksi – esimerkiksi PDF-muotoon tallennetut esitykset eivät toista videoita automaattisesti esitystilassa.
 • Tampereen Messut Oy vastaa ohjelmassa soitetun musiikin Teosto-maksuista.

Saavuthan ohjelma-alueelle viimeistään 15 minuuttia ennen esityksesi alkua!

Black Horse -lava E-halli:

 • ohjelmalava 6x3m
 • katsomo
 • valkokangas ja videotykki
 • esitystietokoneet
 • nojatuolit mahdollisia paneelikeskusteluja varten
 • äänentoisto ja mikrofoneja (valittavissa langaton headset-mikki ja langaton kapulamikki)

Muilla ohjelma-alueille suosittelemme tuomaan esityksenne ajoissa lavan ääniteknikolle muistitikulla.(Katso Hankkija-areenan ohjeet ylempää punaisella)! Emme suosittele toistamaan esitystä suoraan nettiyhteyden yli (esim. pilvipalvelusta). Molemmilla lavoilla on ohjelma-avustaja sekä AV-teknikko, jotka auttavat teknisissä asioissa.

 • Esityksen kuvasuhde tulee olla 16:9 (laajakuva)
 • Ethän käytä fonttikokoa, joka on alle 20. Näin voimme varmistaa, että esityksesi on luettavissa takariviltä asti
 • Esitysmateriaali toimitetaan PowerPoint muodossa muistitikulle ladattuna
 • Full HD 16:9 videoformaatti (mieluiten mp4 H264).
  • Jos esityksesi sisältää videoita, tuothan ne mukanasi esityksen lisäksi omina tallennettuina tiedostoinaan varmuuden vuoksi.
 • Tampereen Messut Oy vastaa ohjelmassa soitetun musiikin Teosto-maksuista.

Saavuthan ohjelma-alueelle viimeistään 15 minuuttia ennen esityksesi alkua!

RACING-OHJELMA-ALUEEN TEKNIIKKA

Racing-ohjelma-alue, E-halli

 • alueella voi ratsastaa käyntiä ja ravia, laukkaa harkitusti
 • alueen koko 17×17 m
 • alueen pohjalla suojakangas ja päällä hiekka
 • äänentoisto ja 3 kpl mikrofoneja (valittavissa langaton headset-mikki ja langaton kapulamikki)
 • katsomot
 • ohjelma-avustaja, joka auttaa mikrofonien kanssa
 • Esityksen kuvasuhde tulee olla 16:9 (laajakuva)
 • Ethän käytä fonttikokoa, joka on alle 20. Näin voimme varmistaa, että esityksesi on luettavissa takariviltä asti
 • Esitysmateriaali toimitetaan PowerPoint muodossa muistitikulle ladattuna
 • Racing – ohjelma-alueella voi näyttää ainoastaan kuvaa / tekstiä PowerPoint muodossa
 • Lataa Racing-ohjelma-alueen PowerPoint muotoinen esitysmateriaali tähän linkkiin 27.3. mennessä: Racing – alue, esitysmateriaali (lyyti.fi)

Saavuthan ohjelma-alueelle viimeistään 15 minuuttia ennen esityksesi alkua!

SEMINAARI- JA KOKOUSTILAT

 • Tähtien Sali: videotykki ja valkokangas (VGA-kaapeli), luentokone, äänentoisto ja mikrofonit
 • Mars: 75″ näyttö liittimillä, luentokone, äänentoisto ja mikrofoni 1kpl
 • Fokker & Pyry: 75″ näyttö liittimillä,  ei luentokonetta
 • Tuuli: 75″ näyttö liittimillä, ei luentokonetta
 • Blenheim: videotykki ja valkokangas (VGA-kaapeli), ei luentokonetta
 • Sirius, 2krs. Datatykki langattomalla kuvansiirrolla (Clickshare), tietokone, Äänentoisto ja mikrofonit

Tilojen sijainti kartalla »

VAKUUTUKSET

Esiintyjillä tulee olla tarpeenmukaiset omat vastuuvakuutukset ja tapaturmavakuutukset. Lisäksi näytöksiin osallistuvien hevosten tulee olla vakuutettuja.

VALOKUVAUS

Salaman käyttö näytösareenan läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.
Tampereen Messut -konsernin ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tapahtumissa otetaan kuvia ja videoita, joita käytetään markkinointiviestinnässä. Esiintyjä antaa suostumuksensa, että tapahtuman kuvaajan ottamia valokuvia ja/tai videoita esiintyjästä saa käyttää ilman rajoituksia Tampereen Messut -konsernin ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen mainonnassa ja markkinointiviestinnässä. Esiintyjä suostuu myös siihen, että Tampereen Messut -konserni voi luovuttaa kuva- ja videomateriaalia kolmansille osapuolille tapahtumien markkinointiviestintää varten kansallisesti ja kansainvälisesti mukaan lukien konsernin kuvapankki.

Mikäli esiintyjä ei anna suostumusta ylläolevaan, tulee siitä ilmoittaa välittömästi kirjallisesti osoitteeseen mia.jurvala@tampereenmessut.fi

 

4. Tapahtuman viestintä

 • Mikäli toivot tietoiskullesi mediajulkisuutta ja/tai esityksesi saa julkaista PDF-muodossa netissä tapahtuman mediasivuilla, lähettäkää esityksenne sähköpostitse Tampereen Messujen viestintään viimeistään 27.3. saka.paavolainen@tampereenmessut.fi
 • Hevoset-messut somessa – tykkää, seuraa ja jaa kiinnostavimmat sisällöt ja fiilikset www.facebook.com/Hevosmessut, ja Instagramissa @hevosetmessut,  lisäksi voit käyttää: #ratsastus #ravit.
 • Viestintäasioissa voit olla yhteydessä: Saka Paavolainen,markkinointi ja  viestintäpäällikkö, saka.paavolainen@tampereenmessut.fi / +358417317715

5. Yhteystiedot

Ole hyvä ja ota etukäteen yhteyttä allekirjoittaneeseen, mikäli tarvitset lisätietoa.

Ohjelmaan liittyvät kysymykset Mia Jurvala, tekniikkaan tai tiloihin liittyvät kysymykset Fanny Juvonen.

Ystävällisin terveisin

TAMPEREEN MESSUT OY

Mia Jurvala                                                  

tapahtumavastaava p. 040 121 72 50              

mia.jurvala@tampereenmessut.fi

*****