Hevoset-messut

Vuoden Kavionjälki 2018 -tunnustus Anne Laitiselle

Uutinen  06.04.2018

Hippoksen ja SRL:n hallitukset jakavat Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Tänä vuonna palkinto jaettiin yhdeksännen kerran ja sen sai Hippolis ry:n toiminnanjohtajanakin toiminut Anne Laitinen.

Laitinen vastaanotti tunnustuksen lauantaina 7.4. Hevoset-messuilla järjestetyssä tilaisuudessa. Palkinnon luovuttivat Suomen Ratsastajainliitto ry SRL:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Forstén, Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sekä Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen.

Perusteluissa todetaan, että Hevosalan osaamiskeskus Hippolis ry:n toiminnanjohtajana vuosina 2009–2018 toiminut Anne Laitinen on edistänyt toiminnallaan ansiokkaasti hevostalouden toimintaedellytyksiä. Hän on osallistunut aktiivisesti alan edunvalvontaan ja kehittämiseen sekä rakentanut hyvää yhteistyötä yli lajirajojen eri sidosryhmien kanssa. Laitinen koordinoi myös vuoden 2017 Suomi 100 -ohjelmaan kuulunutta laajaa, koko hevosalan yhteistä kokonaisuutta, joka nosti ratsastus- ja raviurheilun välisen yhteistyön aivan uudelle tasolle. Laitisen kädenjälki on näkynyt vahvasti myös tietoa hevosalasta päättäjille välittäneessä Hevoset ja Yhteiskunta -projektissa.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet PowerParkin Pekka Lillbacka ja Nordic King -ravitapahtuma (2017), Kontion perhe (2016), hyväntekeväisyysravuri Karl ”Kalle” Adam (2015), SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall (2014), Ingmanin perhe (2013), Espoon Ratsupolut ry (2012), Eduskunnan Hevosystävien Seura (2011) ja Gun Järnefelt (2010).