Hevoset-messut

Palautteista toimenpiteisiin: Hevoset 2019 -messuille lisähalli

Uutinen  19.06.2018

Hevoset-messuilla, Suomen suurimmassa hevosalan tapahtumassa, oli vuonna 2018 ennätykselliset 17 844 kävijää. Jatkuvasti kasvava Hevoset-messutapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa jo 11. kerran 6.–7.4.2019, jolloin tapahtuman järjestelyissä on näkyviä muutoksia.

– Hevoset-messut kokoaa vuosittain koko hevosalan yhteen. Onkin hienoa, että yhä isompi joukko on ottanut tapahtuman omakseen ja tulee huhtikuussa mielellään Tampereelle messuilemaan. Tapahtuma on kasvanut viime vuosien aikana niin rajusti, että seinät alkavat pian tulla vastaan, jos emme reagoi kävijämäärän kasvuun. Olemmekin ottaneet niin näytteilleasettajien kuin kävijöidenkin palautteet vakavasti ja vuoden 2019 messuille on luvassa useita muutoksia käytännön järjestelyihin, kertoo Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen.

Kolmas halli keppareille, etäparkki tuo helpotusta pysäköintiin

Yksi suurimmista messualuetta koskevista muutoksista on suositun keppihevosalueen siirtäminen E-hallista isompiin tiloihin. Hevoset-messujen käyttöön saadaan siis A-ja E-hallien lisäksi kolmas halli, C, joka sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulan oikealla puolella, D-hallin vieressä. Messuhallien sisällä yleiseen viihtyvyyteen panostetaan aiempaa enemmän ja muutoksia tehdään muun muassa ruokapuoleen. Esimerkiksi messujen ravintola- ja kahvilapalveluita lisätään.

Vuoden 2019 messuille otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa maksuton P-Ikea-etäparkki, joka sijaitsee Lahdesjärven Ikean ja K-Raudan välisellä alueella. Etäparkista messuille ja takaisin kulkevat liityntäkuljetukset kulkevat parhaimmillaan vartin välein. Tutustu aikatauluun tästä.

Yksi Hevoset 2019 -messujen teemoista on hevosen hyvinvointi. Suosittu ohjelmasisältö koostuu jälleen klinikoista, näytöksistä, rotuesittelyistä, tietoiskuista sekä tietysti kovatasoisista kilpailuista. Messuviikonlopun aikana luovutetaan 10. kerran hevosalan oma Vuoden Kavionjälki -tunnustus. Ohjelma-aikatauluja viilataan niin, että päivän ensimmäiset ohjelmanumerot siirtyvät alkamaan hieman myöhemmin, jotta kaikki halukkaat ehtivät katsomoihin seuraamaan aamun ensimmäisiä ohjelmanumeroita.