Hevoset-messut

Nelly Korpikosken monté-klinikka yllättää ja ihastuttaa

Uutinen  15.03.2023

Hevoset-messuilla ohjelman odotetuimpia vetonauloja ovat erilaiset klinikat, joissa alan ammattilaiset opettavat ja avaavat uusia näkökulmia koulu-, este- ja kenttäratsastuksen huipulta. Nelly Korpikoski yhdessä Teivon ravikoulun hevosten kanssa tutustuttaa kävijät montén perusasioihin.

Kuka olet ja missä päin Suomea tai maailmaa vaikutat tällä hetkellä?
− Olen Nelly Korpikoski, 33-vuotias monté-ohjastaja ja asun Hämeenkoskella. Murteeni kuitenkin paljastaa, että en ole paljasjalkainen päijäthämäläinen, vaan juureni ovat Kainuussa.

Mistä sinut tunnetaan hevosalalla?
− Minut tunnetaan parhaiten raviurheilusta ja erityisesti monté-ohjastajana. Olen ohjastanut noin 750 ravilähtöä, joista valtaosa monté-lähtöjä. Toimin pitkään myös hevosvarustemyyjänä, joten tuttuja hevosalalta on paljon. Nykyään teen ohjastamisen lisäksi erilaisia mediatöitä hevosurheilun parissa. 

Mikä on vahvinta osaamisaluettasi?
− Vahvuuteni ehdottomasti liittyy raviurheiluun. Vahvan ratsastustaustani takia, olen ollut aina hyvä lukemaan hevosta selästä käsin. Olen taktisesti taitava ohjastaja ja osaan hyödyntää hevoseni vahvuuksia. 

Millaisen klinikan pidät Hevoset-messuilla?
− Monté-klinikka järjestetään yhteistyössä Teivon Ravikoulun kanssa. Käymme läpi montén perusteita ja esittelemme lajia helposti lähestyttävällä näkökulmalla. Koska rakastamme järjestää yllätyksiä ja kilpailua, klinikkamme sisältää melkoisen twistin! Saamme varmasti lajista rehellisen ja vilpittömän palautteen välittömästi. 

Mitä uutta kävijä voi oppia pitämästäsi klinikasta?
− Tällaista monté-näytöstä kävijät eivät olet ennen kokeneet. Katsojat pääsevät lähietäisyydeltä tutustumaan montén kiehtovaan ja vauhdikkaaseen maailmaan. Tarjoamme myös vinkkejä montén harjoitteluun ja harrastuksen aloittamiseen. Monté-klinikka on inspiroiva ja kannustava. 

Mikä sinusta on kiehtovinta hevosten kanssa työskentelyssä?
− Kiehtovinta on yhteistyö suuren ja uljaan eläimen kanssa. Hevoset ovat olleet minulle suuri voimavara ja olen kiitollinen kaikista niistä tunteista, mitä hevosurheilu on minulle tarjonnut.

Korpikosken monté-klinikka lauantaina 15.4.2023 klo 12.25−12.50 Hankkija-areenalla.