Hevoset-messut

Neljä klinikkaa: haltuun koulu, esteet, maastakäsittely ja ravit

Uutinen  04.03.2019

Tänä vuonna Hevoset-messuilla on mukana ennätykselliset neljä valmennusklinikkaa. Lauantaina 6.4. paneudutaan toivottuun maastakäsittelyyn ja kouluratsastukseen, sunnuntaina 7.4. taas esteisiin, ja ensimmäistä kertaa myös raviohjastajan maailmaan. Kaikki klinikat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallin Hankkija-areenalla.

Lauantain kouluklinikka vedetään olympiatasolla, kun kokenut arvotason kilpailija Emma Kanerva ohjastaa katsojat kouluratsastukseen klo 16.45 alkaen. Kanerva on työskennellyt marraskuusta 2016 lähtien kilparatsastajana, valmentajana ja ratsuttajana Saksassa, ja hänellä on tallin yhteydessä myös oma yritys. Kanerva on edustanut Suomea Lontoon vuoden 2012 olympialaisten ohella MM-kilpailuissa ja kolmesti EM-tasolla. Hän on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia, kolme henkilökohtaista PM-kultaa sekä EM-pronssia junioreiden ja nuorten luokissa. Klinikkaa sponsoroi Atec Finland Oy.

Messuilla päästään ensi kertaa näkemään paljon toivottua maastakäsittelyä Horse Trainining Teamin kouluttaja Mia Jurvalan johdolla, lauantaina klo 10.00 starttaavaa klinikkaa sponsoroi Horse & Rider Nordic Oy.

– Maastakäsittelyn perimmäisenä tavoitteena on ohjata ja opettaa maasta käsin hevosta liikkumaan oikein ja pääsemään irti ongelmallisista käyttäytymismalleista. Messuilla haluan näyttää ihmisille, mistä maastakäsittelyssä todella on kyse, ja purkaa ennakkoluuloja ja -käsityksiä. Kaikilla meillä hevosihmisillä on kuitenkin tavoitteena terve, hyväkuntoinen ja tyytyväinen eläin, jonka kanssa ihminen voi harrastaa tai vaikkapa kilpailla, kuvaa Mia Jurvala.
Katso video: Hevoset 2019 -messut: uutuutena maastakäsittelyklinikka

Sunnuntaina kansainvälistä otetta – uutuutena raviklinikka

Sunnuntaihin saadaan kansainvälistä virettä naapurimaasta, kun virolainen Urmas Raag vie koko Hankkija-areenan katsomon yli esteiden. Raag on kansainvälisesti menestynyt ratsastaja, joka voitti 2018 Itä-Euroopan maailmancupliigan ja sijoittui samana vuonna sijalle 15 ratsastuksen FEI-maailmancupin osakilpailussa Pariisissa Ibelle Ask -ratsullaan. Raag kisaa säännöllisesti myös Suomessa ja on menestynyt muun muassa Finnderbyssä ja Aino Mastersissa. Esteklinikka alkaa klo 10.05 ja sitä sponsoroi Trainer4Skills Oy.

Sunnuntai-iltapäivän raviklinikalla opitaan 15.30 alkaen, mitä hevosen ajolle opettaminen sisältää ja kuinka oppeja voi hyödyntää myös ratsujen kanssa. Raviklinikan aikana näytetään kuinka hevonen valjastetaan ja miten hevonen oppii reagoimaan ohjastajan merkkeihin. Myös ravilähtö ohjastajan kanssa käydään läpi. Huippuohjastaja selventää yleisölle, mitä raviohjastaja miettii lähdön aikana ja miten taktisia valintoja tehdään. Raviklinikan järjestää Suomen Hippos ry.

Tutustu messuohjelmaan tästä.