Hevoset-messut

Kymppikerran kunniaksi kolme klinikkaa

Uutinen  14.03.2018

Vuodesta toiseen Hevoset-messujen odotetuimpiin ohjelmasisältöihin kuuluvat erilaiset este- ja kouluratsastusklinikat, joita vetävät hevosmaailman kovimmat nimet. Kymppikerran kunniaksi messuilla on tänä vuona peräti kolme klinikkaa: Anna-Julia Kontion esteklinikka on sunnuntaina 8.4., Saksassa pitkään uraa tehnyt estevalmentaja Mikko Mäentausta ohjaa lauantaina esteklinikan ja kansainvälinen kouluratsastaja Henri Ruoste taas valmentaa sunnuntaina kouluratsastusta.

– Kymmenettä kertaa todella kelpaa juhlia! Tapahtuma on muuttunut, muovautunut ja toki myös kasvanut vuosi vuodelta. Kävijämäärä on kasvanut huikeasti ja meistä on ollut Suomen johtava hevosihmisten tapahtuma, viimeksi messuilla vieraili jo lähes 16 000 kävijää mikä on melkein 10 000 kävijää enemmän kuin 2009. Kymppivuoden kunniaksi tarjoamme kävijöidemme iloksi tänä vuonna poikkeuksellisesti kolme ratsastusklinikkaa kahden sijaan, kertoo Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen.

Kuva: Outi Räisänen

 

– Koska kilpailen taas, valmennushommat ovat luonnollisesti olleet tauolla. Onkin erityisen mukavaa päästä auttamaan ja valmentamaan suomalaisia ratsastajia, sillä käyn Suomessa harvakseltaan, Kontio kuvaa.

Anna-Julia Kontion esteklinikka: tasapaino & tavoite

su 8.4. 09.30–10.15

Mikko Mäentaustan Rentous, aktiivisuus, kontrolli -klinikalla käydään läpi ja harjoitellaan perusteita, joista muodostuu tasapainoinen hyvä esteratsastus. Mäentausta on kokenut esteratsastuksen valmentaja, joka on asunut ja pitänyt valmennustallia Saksassa 20 vuoden ajan.

Mikko Mäentaustan esteklinikka

la 07.04.2018 09.45–10.30

Henri Ruosteen kouluratsatsusklinikalla käsitellään muun muassa hevosen treenaamista kohti vaativia luokkia ja seuraavaa tasoa sekä sitä, miten sisällyttää vaativien luokkien liikkeitä hevosen treeniin.

Henri Ruosteen kouluratsastusklinikka

su 8.4. 16.00–16.45