Hevoset-messut

Kivitien klinikka pureutuu suomenhevosten vahvuuksiin ja haasteisiin

Uutinen  15.03.2023

Hevoset-messuilla ohjelman odotetuimpia vetonauloja ovat erilaiset klinikat, joissa alan ammattilaiset opettavat ja avaavat uusia näkökulmia koulu-, este- ja kenttäratsastuksen huipulta. Rosali Kivitie keskittyy klinikallaan suomenhevosratsukoihin. Täsmäkysymykset tutustuttavat sinut Kivitiehen. 

Kuka olet ja missä päin Suomea tai maailmaa vaikutat tällä hetkellä?
− Olen Rosali Kivitie, syntyjään helsinkiläinen, mutta Ypäjän kautta Forssaan asettunut Master-ratsastuksenopettaja ja ammattivalmentaja.

Mistä sinut tunnetaan hevosalalla?
− Olen toiminut hevosalanyrittäjänä 23 vuotta. Olen nuorempana ratsuttanut ja kilpaillut paljon, nykyään terveydellisistä syistä enää vain valmennan ja opetan ratsastusta. Ratsastusuran ajalta minut ehkä parhaiten muistetaan sh-ori Jaimen selästä.

Olen lisäksi koulutuomari ja Ratsastajainliiton tallineuvoja. Toimin opettajana myös Ypäjän Hevosopistolla. Kasvatan suomenhevosia ja shetlanninponeja pienimuotoisesti ja harrastan raviurheilua aktiivisesti.

Mikä on vahvinta osaamisaluettasi?
− Kouluratsastus ja sen valmentaminen on suuri intohimoni.

Millaisen klinikan pidät Hevoset-messuilla?
− Pidän kouluratsastusklinikan suomenhevosratsukoiden kanssa. Koitetaan pureutua suomenhevosten vahvuuksiin sekä myös haasteisiin. Mietitään, onko se suomenhevonen sittenkään niin etupainoinen ja vahvasuinen kun väitetään. 

Mitä uutta kävijä voi oppia pitämästäsi klinikasta?
− Toivottavasti jotain suomenhevosen koulutuksesta, koulutuksen järkevästä etenemisestä ja siitä, miten löydetään iloinen ja kevyesti itseään ja ratsastajaansa kantava hevonen.

Mikä sinusta on kiehtovinta hevosten kanssa työskentelyssä?

− Itse hevonen. Se, että oppii tuntemaan hevosyksilöt ja osaa vahvistaa niiden vahvuuksia ja kehittää heikkouksia hevosen ehdoilla niin, että yhteistyö on iloista ja mielekästä sekä hevoselle, että ratsastajalle.

Rosali Kivitien suomenhevosklinikka su 16.4. klo 10.0510.50.