Hevoset-messut

#Kimpassa-tarina: "Henkinen yhteys hevoseen on niin vahva, ettei muulla ole väliä"

Uutinen  08.03.2020

Hevoset2020-messuilla ollaan #Kimpassa – etsitään ja löydetään henkistä voimaa hevosharrastuksesta ja -alalta. Tässä erään harrastajan tarina.

Olen 13-vuotias tyttö. Kun aloitin ala-asteen, olin iloinen heppatyttö ja kävin tallilla. Olin harvoin vapaa-ajalla kavereiden kanssa. Muutaman vuoden päästä huomasin olevani jopa välitunneilla porukan hiljaisin. Minua ei enää otettu huomioon eikä kysytty mielipidettä asioihin, jäin ulkopuolelle. Tätä ulkopuolelle jäämistä jatkui ja jatkui.

Kuitenkin jossain vaiheessa olin taas mukana porukassa tasa-arvoisesti. Kaikesta menneestä jäi aina kuitenkin pelko. Vuosia myöhemmin, kun jäin ala-asteelta pois, löysin pienen pihattotallin ja hevosen, joka jäi heti ensi silmäyksellä mieleeni. Olemme tämän vuoden varrella kokeneet kaikkea. Olemme yhdessä kokeneet ilot ja surut, sekä olemme olleet yhdessä hetkinä, joita en koskaan unohda. Ratsastukseni ei ehkä ole hienoimman näköistä eikä läheskään täydellistä, mutta henkinen yhteys hevoseen on niin vahva, ettei muulla ole väliä.

Mikä tärkeintä, olen unohtanut kaiken kiusaamisen sekä olen rohkaistunut puhumaan asiasta. Tämä kaikki on siis elämäni ensimmäisen vuokrahevosen sekä oman pienen talliporukan ansiota. En voi muuta sanoa kuin sen, että jokaisessa kiusatussa ihmisessä on aina pelko tai paha kiusaamismuisto, josta ei helpolla pääse ylitse. Meidän täytyy vain uskaltautua sanomaan siitä luotettavalle henkilölle, joka voi auttaa.