Hevoset-messut

Iltajuhlassa palkittiin huippuja ja juhlittiin 10. Hevoset-messuja

Uutinen  08.04.2018

Hevoset-messujen ja Suomen Ratsastajainliiton yhteisessä iltajuhlassa lauantaina 7.4.2018 muisteltiin menneitä messuvuosia, juhlittiin alan kesken ja palkittiin alan huippuja.

Ilta alkoi Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempisen puheella, jossa hän korosti yhteistyötä yhtenä menestyksen tärkeimpänä osa-alueena.

– Tämä ilta on kaikkien yhteinen, mutta yhteistä on myös tämä kymmenennen messukerran saavuttaminen. Yhteistyö kiteyttää koko tämän illan sanoman ja sen, miksi olemme päässeet tähän asemaan, kasvaneet vuosien varrella ja vakiinnuttaneet paikkamme niin Tampereen Messujen kuin hevosihmistenkin tapahtumakalenterissa, Lempinen tiivisti.

Kuva: SRL / Hanna Heinonen

Suomen Ratsastajainliitto palkitsi vuoden 2017 ansioituneita

Vuoden ratsastaja palkittiin urheilumenestyksen perusteella. Yleisöäänestyksessä tittelin sai odotetusti esteratsastaja Juulia Jyläs takanaan eriomainen kausi. Jyläs edusti Suomea Göteborgin EM-kilpailuissa 2017 hevosella Finishing Touch Wareslage selvittäen tiensä hienosti semifinaaliin. Jyläs oli  upeasti neljäs tammalla Courage TZ Göteborgin GP:ssä ja toinen Oslon viiden tähden GP:ssä. ”Finillä” Jyläs otti muiden menestysten ohella myös hienon 12. sijan Helsinki Horse Show’n GP-esteillä.

Kenttäratsastuksen juniorijoukkue vastasi Vuoden ratsastusteosta

Vuoden ratsastusteosta palkittiin kenttäratsastuksen junioreiden joukkue, joka oli hienosti viides EM-kilpailuissa Millstreetissä, Irlannissa. Joukkueessa olivat mukana ratsukot Johanna Pohjonen – Conner K, Veera Manninen – Colibri, Neea Karvinen – Carraheen Duke ja Suvi Järvi – Orlanda II. Joukkueenjohtajana toimi Pirkko Herd ja maajoukkuevalmentajana Anna Hassö. Suomen kenttäratsastus on vahvassa nousussa, mistä junioreiden saavutus on hieno osoitus. Suomen joukkue osoitti samalla erinomaista kilpailukykyä ratsastuksen perinteisiä suurmaita vastaan.

Vuoden hevoseksi äänestettiin Corleone, upea suomenhevosori, joka on menestynyt hienosti urheilussa voittaen mm. suomenhevosten kouluratsastuksen mestaruuden huikeat neljä kertaa ratsastajanaan Heidi Svanborg-Lodman. Corleone eli ”Korkki” ((Erovisku – Vireeni) on myös arvostettu jalostusori, jolla on näyttelyissä menestyneitä ja palkittuja jälkeläisiä. Hevosta ehdotti Suomenratsut ry. Suomenhevosen kantakirja täytti 110 vuotta vuonna 2017, ja vuoden hevosen titteli sopii juhlavuoden henkeen sikäli erinomaisesti. Hevosen on kasvattanut Petra Rantala ja Mitja Nummenmaa, sen omistaa siuntiolainen Talli Hermannin Nuorisoseura.

Lue muista SRL:n palkituista.