Hevoset-messut
Maucca Kärki.

#Hevoset: Suomen suurin hevosalan tapahtuma

Uutinen  27.03.2017

Kahdelle Hevoset-messupäivälle 8. ja 9.4. on koottu jälleen monipuolisesti mieleenpainuvaa ohjelmaa hevosalan laajalta kentältä aina ratsastuksesta keppihevosiin, raveihin, varusteisiin ja hevosen ruokintaan ja hoitoon ulottuen. Uutta sisältöä on luvassa niin ohjelman kuin tuotteiden ja palveluiden osalta. Ohjelmassa on muun muassa estekilpailuja, rotuesittelyjä ja varsanäyttelyn finaali. Suurimmat muutokset edellisiin Hevoset-messuvuosiin ovat rotu- ja lajiesittelyn laajentuminen molemmille messupäiville sekä sunnuntain aukioloaikojen aikaistaminen aamuyhdeksään.

Ohjelmassa uusi ratsastuslaji, ratsastusmatkailua, luentoja sekä kovatasoiset estekilpailut

Working Equitation on vahvassa nosteessa oleva ratsastuslaji, johon päästään tutustumaan sunnuntaina. Laji yhdistelee koulu-, este- ja lännenratsastusta ja messuilla sitä ovat esittelemässä Jaakko Nuotio ja Pirjo Tani-Koivula: radalla nähdäänkin sukupuolten taistelun finaali. Ratsastusmatkailu on kasvava ala ja elämyksellinen tapa matkustaa ja tutustua vieraisiin kulttuureihin, siitä keskustelevat Katja Ståhl sekä Horsexploren Riitta Kosonen. Hevosmiehenäkin tunnettu nuori yrittäjä KoruMies Arvi ilahduttaa osastollaan ja haastatteluissa, ja messut juontaa monitaituri-mediapersoona Ronja Salmi.

Lauantaina luvassa on erityisen kiinnostavia luentoja. Hevosurheilusta kansainvälisenä markkinana ja mahdollisuutena on kertomassa maailmantähtiä hevoskaupoissa konsultoiva Marjukka ”Maucca” Kärki ja Marko Björs käsittelee vastuullista valmentautumista. Esteratsastaja-valmentaja Mikael Forstén vetää lauantain esteratsastusklinikan ja sunnuntain kouluratsastusklinikasta vastaa hallitseva kouluratsastuksen senioreiden Suomen mestari Anna von Wendt. Kiintoisaa luentosisältöä on myös tohtori David Marlinin hevosen mahahaavaa ja sen aiheuttajia käsittelevät luennot molempina messupäivinä sekä sunnuntain Tähtiravurin ainekset -keskustelupaneeli. Kovatasoiset estekilpailut järjestetään molempina päivinä, sunnuntain kisan voittajat saavat paikan Helsinki International Horse Show:n kisoihin.

Lue koko mediatiedote 27.3.2017