Hevoset-messut
Hankkijan näkyy hienosti suurella pääareenalla.

Hevoset-messut ja Hankkija Oy solmivat sinetin ystävyydelleen

Uutinen  27.01.2020

Hevoset-messujen ja Hankkijan Oy yhteistyö sai lopulta virallisen sinettinsä, kun tapahtuma ja yritys allekirjoittivat pääyhteistyökumppanuussopimuksen. Hankkija on ollut messutapahtumassa mukana aivan alusta asti ja näkyvyys on kasvanut vuosi vuodelta. Hankkijan harraste-eläimet tuoteosaston päällikkö Heikki Kankaisen mukaan Hevoset-messut on kautta aikojen palvellut yritystä erityisenä kumppanina. Vaatimuksia on tullut lisää, mutta messutapahtuma on pystynyt vastaamaan niihin pyyteettömästi.

– Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa puitteet ovat ensiluokkaiset ja näytteilleasettajien toiveet otetaan hienosti huomioon. Hevoset-messut on alalle tärkeä tapahtuma ja sisällöltään laajin, mitä hevosala Suomessa tarjoaa, kertoo Kankainen.

Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempisen mukaan Hankkija on ollut uskollinen kumppani ja auttanut kehittämään tapahtumaa. Hän arvostaa erityisesti Hankkijan verkostoja sekä ravipuolella että ratsastuspiireissä.

– Tuntuu siltä, että Hankkijalle tapahtuma merkitsee yhtä paljon kuin meillekin. He tekevät Hevoset-messuja täydellä sydämellä meidän kanssamme, ja ovat aina alusta asti mukana rakentamassa kokonaisuutta.

Hankkijan näkyvyyttä tapahtumassa on vaikea ohittaa. A-hallin pääareena on nimetty Hankkija-areenaksi. Lisäksi yrityksellä on vuosittain iso myymäläosasto kuluttajakaupan tuotteille ja oma talli- ja maneesirakentamisen osasto talliyrittäjille. Hankkijan Racing-työnäytösalueelta messuvieraat saavat konkreettisia käytännön neuvojen hevosten kanssa toimimiseen. Asiantuntijaluennot ja Hankkijan kumppaneiden puheenvuorot ohjelmalavalla ja seminaaritiloissa sisältyvät kumppanuuden näkyvyyteen.

– Messutapahtuma on meille ennen kaikkea näyteikkuna esitellä yrityksen valikoimaa ja palveluita juuri oikeille hevosharrastajien, ammattilaisten ja yrittäjien kohderyhmille. Teemme viikonlopun aikana myös paljon kauppaa messumyymälässämme, mutta se ei ole päätavoitteemme. Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden tutustua ja pyytää tarjouksia tuotteista. Ideat kylvetään messuilla ja moni palaa asiaan tapahtuman jälkeen, kertoo Kankainen. 

Yhteistyökumppaneiden ideoille avoimet ovet

Messuvuosi toisensa jälkeen Hankkija on ollut innokas kehittämään ja uudistamaan kevään suurinta hevosalan tapahtumaa. Oiva esimerkki uudistamisesta on tänä vuonna järjestettävä keppihevosharrastajien oma kilpailusarja. Kankaisen käyntiin kuopaiseman kilpailukokonaisuuden karsinnat käydään kevään aikana 12:lla raviradalla ympäri Suomen. Kepparoijat kirmaavat esimerkiksi Seinäjoella, Porissa, Jyväskylässä, Forssassa, Kaustisilla, Ylivieskassa ja Rovaniemellä.

Finaalit kilpaillaan Hevoset-messuilla, joka lahjoittaa jokaiselle välierään päässeelle keppariratsastajalle ja hänen huoltajalleen liput messutapahtumaan.

– Kilpailusarja on osa nuorisotyötä, jonka avulla saamme alalle uusia harrastajia. Keppihevosista kuluu vain hetki ja nuoret kasvavat poniratsastuksen kautta nuorten luokkien ratsastajiksi ja raviponin ohjastajiksi, Kankainen sanoo.

Keppihevosharrastajia seisoo Hankkija-aidan edessä.

Kankainen suosittelee käsi sydämellä Hevoset-messujen kanssa tehtävää yhteistyötä myös kaikille muille alan yrityksille.

– Hevoset-messut on mielestäni ehdottomasti paras paikka Suomessa osallistua hevosalan messutoimintaan.

Kuten Hankkijan kanssa tehtävä yhteistyö osoittaa, Hevoset-messut antaa yrityksille mahdollisuuden oman näkyvyyden kasvattamiseen hyvin vapain ajatuksin.

– Olemme avoimia kaikelle uudelle ja kuuntelemme tarkasti yhteistyökumppaneiden ideoita. Haluamme jatkossakin mukaan hevosalan ammattilaisia, joilla on arjessaan läsnä uusin tieto ja kehitysaskeleet alan tulevaisuudesta, kertoo Lempinen.

Hevonen ja ratsastaja keskellä Hankkija-areenaa