Hevoset-messut

Hevoset Kaivarissa valtaa Helsingin: cityravit, kotieläinpiha ja selfieitä silkkiturpien kanssa

Uutinen  06.03.2017

Hevoset-messut on mukana Suomi 100 -juhlavuoden hevostapahtumassa, joka järjestetään Helsingin Kaivopuistossa 20.–21.5.2017. Yhteistyössä hevosalan eri toimijoiden kesken rakentuvassa koko perheen tapahtumassa pääsee seuraamaan erilaisia ratsastuskilpailuja ja -näytöksiä, luvassa on myös uniikit cityravit. Keväisessä tapahtumassa pääsee luonnollisesti myös halailemaan hevosia, ja paikalle pystytetään muun muassa lasten maailma, kotieläinpiha ja laaja Expo-alue.

hevonen esittelyssä

– Tarkoitus on esitellä hevosharrastusta ja -urheilua mahdollisimman monipuolisesti. On työhevosia, armeijan perinneratsukoita, polocrossea, koulu-, este- ja kenttäratsastusta, ravureita, valjakkoajoa, vikellystä ja vaikka mitä. Keppihevosharrastajille on tarjolla tuliterä heille rakennettu esterata, järjestelytiimin Mikko Luhtala luettelee.

Suomen ensimmäisiä cityraveja varten Kaivopuistoon rakennetaan seitsemän metriä leveä ja yli 200 metriä pitkä ravisuora, jossa suomenhevoset ja lämminveriset kilpailevat omissa lähdöissään. Cityravihevosten ilmoittautuminen alkaa huhtikuussa.

– Ratkaisevassa roolissa on se, että hevoset ovat soveltuvia tähän kilpailuun ja erityisiin olosuhteisiin. Suomenhevosten tulee olla vähintään viisivuotiaita ja lämminveristen nelivuotiaita, voittosummana vähintään 15 000 euroa, kertoo Suomen Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen.

Lue lisää: Sata päivää Hevoset Kaivarissa -tapahtumaan – järjestelyt hyvässä vauhdissa