Hevoset-messut
kengitysseppiä kisaamassa

Hevoset 2020: Uutuutena kengityskilpailut – kolmas halli ja etäparkki säilyvät

Uutinen  17.06.2019

Tampereen Hevoset-messuilla oli keväällä 2019 17 641 kävijää ja 224 näytteilleasettajaa. Käyttöön valjastettiin tuolloin kolmas halli, joka omistettiin keppareille, ja autoileville messukävijöille tarjottiin maksuton etäpysäköinti Lahdesjärven Ikealta.  Molemmat uudistukset ovat voimassa myös vuoden 2020 messuilla. Mukaan messuille on saatu myös uutta sisältöä: D-halliin siirtyvän kepparitoiminnan ja -näytteilleasettajien lisäksi halliin saadaan kansainväliset kengityskilpailut.

– Uusin lisäys messusisältöömme ovat Kengitysseppien SM- ja PM-mestaruuskisat, jotka järjestetään kolmipäiväisenä 3.–5.4.2020. On luonnollista, että kyseinen kilpailu järjestetään nimenomaan Suomen suurimmilla hevosalan messuilla, joten olemme todella innoissamme yhteistyöstä, joka tulee jatkumaan myös tulevina vuosina, kertoo Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut Oy:stä.

Hevoset-messut on edelleen kaksipäiväinen, lauantaista sunnuntaihin järjestettävä tapahtuma, mutta Suomen ja Pohjoismaiden parhaat kengityssepät aloittavat kisailun messukeskuksella jo päivää ennen messuja.

Mestaruuskisoissa useita luokkia – messut mahdollistaa kisaan hienon tunnelman

– Kisojen järjestäminen samanaikaisesti Hevoset-messujen kanssa tuo lisänäkyvyyttä niin yhdistykselle, kengityssepän ammatille kuin itse kilpailullekin. Tapahtumien samanaikaisuus luo hienon tunnelman koko kilpailulle ja tietysti kilpailijoille, kun he saavat kisata alan ihmisistä koostuvan yleisön edessä, toteaa kilpailun johtaja ja Suomen Kengityssepät Ry:n puheenjohtaja Tapani Immonen.

–  Kilpailuissa on kaksi divisioonaa avoimille ja debytanttikisaajille ja kussakin divisioonassa on useita luokkia. Kukin kilpailija tekee siis useamman kilpailusuorituksen, jotka toimivat karsintoina, joista parhaat pääsevät sunnuntain 5.4. finaaliin. Finaalissa kukin finalisti kengittää joko hevosen etu- tai takakaviot, Immonen jatkaa.

Kengityskilpailut järjestävä Suomen Kengityssepät Ry toimii Suomessa kengitysseppien yhteiselimenä ja kohottaa jäsentensä ammattitaitoa. Samalla järjestö kohottaa kengitysseppien arvostusta, hoitaa kansainvälisiä yhteyksiä, järjestää kengitysseppäkilpailuja ja toimii yhteiselimenä muihin alaan liittyviin yhdistyksiin ja liittoihin.

Kengityksen SM- ja PM-kilpailut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 3.–5.4.2020, Hevoset-messut 4.–5.4.