Hevoset-messut

Esteratsastaja Anna-Julia Kontiolle Mestariratsastajamerkki

Uutinen  08.04.2018

Esteratsastuksen menestysnimi Anna-Julia Kontiolle luovutettiin Tampereen Hevoset-messuilla sunnuntaina Suomen Ratsastajainliiton arvokkain urheilutunnustus, Mestariratsastajamerkki, järjestyksessä numero 48. Kontio on saavuttanut merkin sijoituksilla neljän ja viiden tähden kilpailujen maailmancupin osakilpailuissa ja GP-luokissa.

Kontion kilpaura on hienossa nosteessa. Hän kilpailee nykyään Belgian Meeuwenista käsin, tukikohtanaan suomalaisomisteinen ER Horse valmennus- ja kilpatalli. Suomessa Kontio edustaa Tampereen Ratsastusseuraa.

– Minulla on nyt oikeastaan viisi hevosta vähintään 150-tasolle. Kesän suunnitelmissa tavoitteena on saada hevosten taso vakiintumaan, GP-sijoituksia ja nousta maailmanlistalla. Paljon riippuu siitä, mihin kilpailuihin saan paikkoja, mutta näyttää että mielenkiintoinen ja kiireinen kesä on edessä. Tavoitteeni ovat tosi vahvasti seuraavassa maailmancupin kaudessa. Totta kai MM-kisat ovat edelleen mahdolliset, jos Lorenzo kilpailee sitä ennen riittävän hyvällä menestyksellä. Arvokisat ovat kuitenkin niin spesiaali juttu, että tähtään niihin erittäin harkiten.

Kontion ja uuden ratsu Lorenzon yhteistyö on lähtenyt loistavaan lentoon vain lyhyessä ajassa. Yhteistyö kymmenvuotiaan holsteinruunan alkoi vajaat puoli vuotta sitten, ja kaksikko on noussut sijoituksille huippunimien joukossa viiden tähden hallikilpailuissa. Ratsukko oli talvella mm. viides Zürichin viiden tähden GP:ssä ja kahdesti sijoilla Hong Kong Masterin pääluokissa.

Lue lisää SRL:n 8.4. tiedotteesta.