Hevoset-messut

Turvalliset tilat

Käsien desinfiointi
Käsien desinfiointipisteitä sijoitetaan kattavasti tapahtuma-alueelle: sisäänkäynteihin, halleihin, ravintoloihin ja hallien välisiin tiloihin. Lisäksi wc-tilojen välittömässä läheisyydessä on saatavilla käsien desinfiointiainetta. Saniteettitilojen ja ravintoloiden yhteydestä löytyvät käsidesiautomaatit ovat kosketusvapaita.

Kasvosuojat
Tapahtumien sisäänkäynneiltä on saatavissa suojamaskeja. Tapahtumissamme on tällä hetkellä voimassa maskisuositus. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja  tarvittaessa päivitämme suositusta.

Saniteettitilat
Messukeskuksissa ja muissa tiloissa, joissa tapahtumia ja messuja järjestetään on runsaasti WC-tiloja. WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana (istuimet, pesualtaat, hanat). Tilat käsitellään myös suojapinnoitteella, joka tuhoaa mikrobit tehokkaasti kaikilta pinnoilta. WC-tiloissa on käsipaperiannostelijat ja varmistamme, että tiloissa on koko ajan käytössä paperia, käsien desinfiointiainetta ja saippuaa. Saniteettitilojen ulkopuolelle on sijoitettu kosketusvapaat käsidesiautomaatit.

Yleiset tilat
Yleisiä tiloja siivotaan useasti päivässä. Muun muassa palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, portit, pankkiautomaattien ja pysäköintilipukeautomaattien näppäimistöt desinfioidaan säännöllisesti. Saniteettitiloihin sekä ravintoloiden pöytiin, tuoleihin ja ovenkahvoihin asennetaan suojapinnoite. Infossa ja lipunmyynnissä on suojaavat pleksit. Kokoustilojen läheisyydessä on saatavilla käsidesinfiointiainetta ja kokoustiloissa käytettävät mikrofonit desinfioidaan aina kokousten välillä.

Ensiapuhenkilökunta
Tapahtumissa on ensiapupiste, jonka henkilökunta tietää miten toimia, jos joku tapahtumassa epäilee saaneensa koronatartunnan. Ethän saavu tapahtumaan, mikäli sinulla on oireita.

Henkilökunnan suojaaminen
Palvelutiskeillä ja vaatesäilytyksessä on asennettuna läpinäkyvät pleksisuojukset. Henkilökunnan käytössä on kasvosuojaimia, ja heillä on mahdollisuus käsien desinfiointiin työpisteellään.

Ravintolat ja kahvilat
Ravintoloissa ja kahviloissa noudatetaan tarkoin viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia. Tiloissa suoritetaan tehostetusti pintojen desinfiointia. Ravintolatilojen pöydät ja tuolit käsitellään suojapinnoitteella, joka tappaa bakteerit tehokkaasti.

Kävijöiden ohjeistus
Sisääntulotiloissa muistutetaan, että tapahtumiin voi tulla vain täysin oireettomana. Yleiset tilat merkitään käsienpesuohjeistuksin, yskimis- ja aivastamisetiketistä ja kättelyn välttämisestä muistuttaen. Tämä tehdään kaksikielisin opastetauluin sekä videoiden avulla. Opasteita ja videoita löydät kaikkien hallien näytöiltä sekä opastetauluilta.  Turvallisen käynnin opastusta on paitsi tapahtumatiloissa myös nettisivuilla ja somekanavissa, joten kävijät voivat tutustua niihin jo ennakkoon. Tapahtumatiloissa on riittävästi henkilökuntaa kävijöitä opastamassa.

Kävijämäärät
Tapahtumajärjestäjän on mahdollista säädellä kerralla sisällä olevien ihmisten määrää viranomaisten määräysten mukaisesti. Kävijöiden sisäänpääsyä voidaan porrastaa ja vierailuaikaa rajoittaa tarvittaessa. Tapahtumiin tehdään tarvittaessa kävijämäärärajoituksia. Tapahtumissa huolehditaan, että tapahtumahallien käytävät ovat riittävän väljät. Tarvittaessa pyritään tarjoamaan riskiryhmille omat vierailuajat.

Näytteilleasettajat
Näytteilleasettajat saavat jakaa osastoilla markkinointimateriaaleja, tuotteita, pieniä messulahjoja sekä makeisia ja elintarvikkeita, kunhan näytteilleasettaja jakaa nämä hygieenisesti suoraan asiakkaille ja huolehtii säännöllisestä käsien desinfioinnista. Osastotarjoilujen suhteen on noudatettava tarkoin hygieniasäännöksiä.

Materiaalit
Olemme laatineet valmiita graafisia materiaaleja asiakkaidemme ja sidosryhmiemme käyttöön.

Materiaalit