Hevoset-messut

Osastoturvallisuus pandemian aikana

Tampereen Messuille turvallisten tapahtumien järjestäminen niin näytteilleasettajille, messurakentajille kuin kävijöillekin on ensiarvoisen tärkeää, ja sen vuoksi yrityksellä on turvallisuusohjeet, joita noudatetaan kaikissa konsernin tapahtumissa. Messuhalleissa on esimerkiksi jaossa kasvomaskeja ja käsidesiä.

 

Messukeskukset ja muut vastaavat tilat, joissa messuja järjestetään, ovat jo lähtökohtaisesti suurikokoisia, ja ne on rakennettu varta vasten suuria yleisötilaisuuksia varten. Tästä syystä niiden hygieniataso on jo valmiiksi korkea. Pandemia-aikana tapahtumien turvallisuutta lisätään seuraavin toimenpitein:

Koronavilkku
Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Tulethan tapahtumiin vain, kun olet täysin oireeton, etkä ole altistunut virukselle.

Käsien desinfiointi
Käsien desinfiointiainepisteitä sijoitetaan mm. sisäänkäynteihin, halleihin ja hallien välisiin tiloihin. Lisäksi kaikissa wc-tiloissa on saatavilla käsiendesinfiointiainetta.

Kasvosuojat
Tarvittaessa messujen sisäänkäynneiltä on saatavissa kasvosuojia. Kasvosuojien käytössä noudatetaan viranomaisten suosituksia.

Saniteettitilat
Messukeskuksissa ja muissa tiloissa, joissa messuja järjestetään on runsaasti wc-tiloja. WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana (wc-istuimet, pesualtaan, hanat). Varmistetaan, että tiloissa on koko ajan käytössä käsien desinfiointiainetta ja saippuaa. WC:n jonotusalueille merkitään selkeästi turvavälit.

Yleiset tilat
Yleisiä tiloja siivotaan useasti päivässä. Muun muassa palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, portit, pankkiautomaattien ja pysäköintilipukeautomaattien näppäimistöt desinfioidaan säännöllisesti.

Ravintolat ja kahvilat
Ravintoloissa ja kahviloissa noudatetaan tarkoin viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia.

Kävijöiden ohjeistus
Sisääntulotiloissa muistutetaan, että messuille voi tulla vain täysin oireettomana. Yleiset tilat merkitään selkein käsienpesuohjeistuksin, yskimis- ja aivastamisetiketistä ja kättelyn välttämisestä muistuttaen. Tämä tehdään kaksikielisin opastetauluin sekä videoiden avulla. Turvallisen messukäynnin opastusta on paitsi messutiloissa myös messujärjestäjien nettisivuilla ja somekanavissa, joten kävijät voivat tutustua niihin jo ennakkoon. Messutiloissa on riittävästi henkilökuntaa kävijöitä opastamassa.

Kävijähallinta
Messujärjestäjät säätelevät kerralla sisällä olevien ihmisten määrää viranomaisten määräysten mukaisesti. Kävijöiden sisäänpääsyä voidaan porrastaa tarvittaessa. Kävijöiden jakautuminen halleihin varmistetaan nykyisiä videovalvontavälineitä hyödyntäen ja tiloissa kiertävän messuhenkilökunnan avulla.

Huolehditaan siitä, että messuhallien käytävät ovat riittävän väljät. Tarvittaessa pyritään tarjoamaan riskiryhmille omat vierailuajat.

Hissit
Hissien edessä opastaulut, joissa kerrotaan hisseihin kerralla menevä ihmisten määrä, joka on hissin koosta riippuen 1 tai 2 henkilöä kerralla. Hissinkäytön vaihtoehtona on mahdollisuus käyttää portaita. Porraskaiteita puhdistetaan tehostetusti.

Ensiapuhenkilökunta
Messuilla on ensiapupiste, jonka henkilökunta tietää miten toimia, jos joku tapahtumassa epäilee saaneensa koronatartunnan.

Henkilökunnan suojaaminen
Palvelutiskeille ja vaatesäilytykseen tulee mahdollisuuksien mukaan läpinäkyvät pleksisuojukset. Henkilökunnan käytössä on kasvosuojaimia, ja heillä on mahdollisuus käsien desinfiointiin.

Näytteilleasettajat
Näyttelyosastot tulee suunnitella niin, että osastohenkilökunta ja asiakkaat voivat halutessaan säilyttää riittävän etäisyyden.
Näytteilleasettajat ilmoittavat messujärjestäjälle tarkan osastolla työskentelevien henkilöiden määrän.

Näytteilleasettajien tulee tarjota käsien desinfiointimahdollisuus osastohenkilökunnalleen ja kävijöille. Osastotarjoilujen suhteen on noudatettava tarkoin hygieniasäännöksiä.

Koulutus
Sitoutetaan ja koulutetaan henkilökunta ja yhteistyökumppanit tehostettuihin pandemiaa ehkäiseviin toimenpiteisiin.

Viestitään turvaohjeistuksesta tehostetusti ja monikanavaisesti kaikille sidosryhmille.