Hevoset-messut

Hevoset-messut järjestetään seuraavan kerran huhtikuussa 2021

Tiedote  26.05.2020

Suomen suurin hevosalan messutapahtuma järjestetään seuraavan kerran 10.‒11.4.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Alun perin Hevoset-messut oli tarkoitus järjestää huhtikuussa 2020. Koronaviruksesta johtuvien suurtapahtumien rajoitusten takia tapahtumalle löydettiin uusi ajankohta elokuulta. Vallitsevan tilanteen vuoksi tapahtuma on nyt päätetty siirtää ensi vuoteen.

Messutapahtuman teema, ohjelmasisällöt ja yhteistyökumppanit pyritään siirtämään kokonaisuudessaan ensi vuoden tapahtumaan. Tapahtuman projektipäällikkö Heli Lempinen toteaa heinäkuun loppuun asti voimassa olevien rajoitusten puoltavan tehtyä päätöstä.

‒ Tapahtuman näyttelytoimikunta eli alan asiantuntijoista koostuva ryhmä totesi, että elokuun tapahtumapäivät tulevat vastaan liian nopeasti. Tällä hetkellä tiedossa olevat kokoontumisrajoitukset poistuvat vasta heinäkuussa, joten näyttelytoimikunta katsoi parhaaksi siirtää tapahtuman ensi vuodelle.

Vuoden 2020 teema, valmiit ohjelmasisällöt ja yhteistyökumppanit pyritään siirtämään kokonaisuudessaan ensi vuoden tapahtumaan. Lempinen lupaa, että pitkän odotuksen jälkeen hevosalan suosikkitapahtumassa tullaan näkemään myös uusia ja vielä julkaisemattomia sisältöjä.

‒ Jatkamme tapahtuman kehittämistä läpi syksyn ja talven. Toivottavasti tämä odotus kääntyy positiiviseksi mahdollisuudeksi nauttia messutunnelmasta, toistemme kohtaamisesta ja monipuolisesta ohjelmasisällöstä jälleen keväällä.

Hevoset-messujen virallinen pääyhteistyökumppani Hankkija Oy ja yrityksen harraste-eläimet tuoteosaston päällikkö Heikki Kankainen ymmärtävät perustelut messutapahtuman siirtämiselle. Näytteilleasettajien näkökulmasta messujen siirtäminen ensi vuoden huhtikuulle on Kankaisen mielestä järkevä ratkaisu.

‒ Messutapahtuman ajankohdalla on suuri merkitys. Kevään Hevoset-messut järjestetään juuri laidun- ja kesäkauden edellä. Ajankohta virittää messukävijöiden mielenkiintoa esiteltäviin tuotteisiin ja vauhdittaa myyntiä merkittävästi. Siksi näytteilleasettajien kannattaa satsata huhtikuun messuihin täysimääräisesti.

Hevoset-messujen kilpailujärjestäjä Pekka Larsenin mukaan este- ja kouluratsastuskilpailuiden järjestäminen elokuussa olisi myös ollut vaikeaa, sillä suurin osa ratsukoista kilpailee tällöin vielä ulkona.

‒ Kilpailukalenteri on tällä hetkellä käymistilassa ja ratsukoiden on erittäin vaikea suunnitella pitkäjänteistä kilpailuohjelmaa. Nopea siirtyminen tilavilta ulkokentiltä sisälle halliin vaatii ratsukoilta aina sopeutumista uusiin olosuhteisiin, joten huhtikuu on loistava ajankohta järjestää merkittävät ratsastuskilpailut sisällä. Kilpailujärjestäjän näkökulmasta tämä on kokonaisuutena erinomainen päätös.

Grand Slam hypätään käyntiin Hevoset-messuilta

Täysin uudenlainen esteratsastuksen Grand Slam -kilpailukokonaisuus oli tarkoitus hypätä tänä kesänä. Kun huhtikuun Hevoset-messut siirtyi, upea kilpailukonsepti muuttui välittömästi ja uusi ajankohta vaikutti myös muihin kilpailujärjestäjiin. Hevoset-messujen järjestäminen ensi vuonna mahdollistaa sen, että Grand Slam voidaan toteuttaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Hevoset-messujen jälkeen kesän 2021 muut osakilpailut käydään Ypäjällä, Hangossa ja finaali syksyn 2021 Helsinki International Horse Show`ssa.

Kahtena edellisenä vuonna Hevoset-messuilla on kahden päivän aikana vieraillut yhteensä lähes 18 000 hevosalan harrastajaa ja ammattilaista. Näytteilleasettajia on ollut vuosittain mukana lähes 250. Tämän vuoden tapahtumaan ostetut liput ovat voimassa myös huhtikuun 2021 tapahtumassa. Lippujen palauttaminen on myös mahdollista, jolloin rahat palautetaan kokonaisuudessaan ostajalle.

Hevoset 2021 -messut 10.–11.4.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-, E- ja D-halleissa. Avoinna la 10.4. klo 8.30–18.00 ja su 11.4. klo 9.00–17.30.