Hevoset-messut

Hevoset laukkaavat Tampereelle kolmen vuoden odotuksen jälkeen

Tiedote  11.03.2022

Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset täyttää Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kavioiden kopseella 9.–10. huhtikuuta 2022. Tapahtumaa on odotettu jo kolme vuotta.

– Asiakkaat ja messuvieraat ovat eläneet kanssamme tapahtuma-alaa kurittavaa pandemia-aikaa. Olemme kiitollisia siitä, että näytteilleasettajat ovat pysyneet matkassa mukana ja ovat toteuttamassa meidän kanssamme tätä tapahtumaa, Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut -konsernista sanoo.

Vauhdikas viikonloppu tarjoaa monenlaista nähtävää ja kuultavaa niin alan ammattilaisille, harrastajille kuin ratsastuksesta vasta haaveileville, perheitä unohtamatta.

Hevoset-messuilla nähdään kaksi erilaista ratsukkoa

Ammattivalmentaja Annika Schulman pitää Hevoset-messuilla lauantaina 9.4.2022 istuntaklinikan. Schulmanin ohjelmanumerossa nähdään kaksi erilaista ratsastajaa, joista toinen on kouluratsastaja Mia Kainulainen ja toinen ratsastuskoulun oppilas Tiina Hakala. Hakalaa Schulman ei ole koskaan tavannut, joten kyseessä on valmentajallekin mielenkiintoinen haaste.

– Tavoitteena on, että messunäytöksessä nähdään muutosta. En puhu virheiden korjaamisesta, vaan autan ratsastajia kehittämään yhteistyötään hevosen kanssa ja siten parantamaan ratsastustaan, Schulman avaa.

Hän sanoo, että kehotietoisuudesta on hyötyä kaikille ratsastajille tasosta riippumatta. Tämän vuoksi klinikalla nähdään kaksi aivan erilaista ratsukkoa.

– Olen vahvasti myös hevosten kouluttaja. Hyvässä ratsastuksessa on tarkoitus auttaa hevosta löytämään hyvän tasapainon ratsastajan kanssa. Näen hevosesta, mitä ratsastajan pitää saada aikaiseksi, jotta kokonaisuus muuttuu halutunlaiseksi. Se on paljon enemmän kuin suoria linjoja korvasta kantapäähän.

Särkänniemi Areena houkuttelee keppihevosharrastuksen pariin

D-hallin Särkänniemi Areena vetää perheen pienimpiä keppihevosharrastuksen pariin. Ohjelmassa on eritasoisia kilpailuita keppariharrastajille helpoista koululuokista laukkalähtöihin ja näyttelyihin.

Särkänniemen osastolla pääsee tervehtimään huvipuiston legendaarisen Possujuna-laitteen innoittamaa Pouta Possu -maskottia. Luvassa on myös huvipuiston edullinen Astu iloon -lippukampanja kesän hurvittelijoille sekä puistosta tuttuja tarkkuutta vaativia, toiminnallisia heittopelejä.

– Katsomme tulevaa kesää valoisin ajatuksin ja toiveikkain mielin. Nyt on lupa nauttia ilon hetkistä! Toivomme, että rajoitusten hälvennettyä ihmiset lähtevät sankoin joukoin messuille, Särkänniemen myynti- ja markkinointipäällikkö Heikki Ihanamäki sanoo.

Tampereen Messujen kaikki tapahtumat toteutetaan Pirkanmaan koronanyrkin, Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien linjausten, rajoitusten ja terveysturvallisuustoimien mukaisesti.