Hevoset-messut
Hevoset-messut 2020

Esteratsastuksen Grand Slam osaksi Hevoset 2020 -messujen kilpailukatrasta

Tiedote  27.10.2019

Jo 12. kertaa järjestettävillä huhtikuun Hevoset-messuilla nähdään kansallista huipputasoa, kun Tampereella kilpaillaan esteratsastuksen Grand Slam -osakilpailu. Hevoset-messujen osakilpailu kuuluu sarjakilpailuun, jonka finaali käydään Helsinki International Horse Show´ssa lokakuussa 2020. Kilpailuyhteistyö on esimerkki Hevoset-messujen ja Helsinki Horse Show´n tiivistyneestä yhteistyöstä.

Kolmen osakilpailun ja Helsinki International Horse Show´ssa ratkottavan finaalin toimintamalli on Suomessa uusi. Sarja tarjoaa huippukiinnostavia uusia kilpailumuotoja ja houkuttelevat puitteet. Tampereen lisäksi osakilpailut ratsastetaan kesän aikana Ypäjällä ja Hangossa.

Horse Show´n tapahtumajohtaja Tom Gordinin mukaan kokonaisuuteen haluttiin mukaan kilpailupaikkoja, jotka houkuttelevat suuria kävijämääriä ja ovat muutenkin kiehtovia. Yksi Grand Slamin erikoisuuksista on se, että jokaisen osakilpailun paremmuus ratkotaan eri arvostelumenetelmällä.

– Tampereen Hevoset-messut on kasvanut tasaisesti kymmenen vuoden ajan ja on nyt lähes 20 000 kävijän jokakeväinen ”must”. Tampereen erikoisuus on uusi formaatti eli uloslyöntikilpailu. Siinä voitto ratkaistaan kahdeksan ratsukon finaalissa, jossa vain voittajat pääsevät jatkoon, Gordin kertoo.

Hevoset-messujen kimpassa-teema kiteytyy myös hevosalan laajempaan yhteistyöhön, jota tehdään Tampereen tapahtuman taustalla. Hevoset-messut tekee yhteistyötä sekä Helsinki International Horse Show´n kanssa että useiden kilpailujärjestäjien kanssa luoden uusia kilpailuluokkia.

– Pääsemme tekemään yhteistyötä merkittävien kilpailujärjestäjien kanssa. Olemme jo vuosia olleet iso messutapahtuma, mutta nyt kilpailusisältömme on mukana myös isommassa kokonaisuudessa, kertoo Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen.

Hevoset-messujen kilpailujärjestäjä Pekka Larsenille Horse Show´n kanssa tehtävä yhteistyö on ilahduttava uutinen.

– Grand Slam on uutta ja uudistuksia kaivataan aina, muuten jäädään junnaamaan paikalleen. Olen äärimmäisen innostunut ja jään jännityksellä odottamaan, miten suomalaiset ratsastajat ottavat uuden kilpailusarjan vastaan.

Kauden 2020 esteratsastuksen Grand Slam -sarjan yksityiskohtaiset formaatit julkaistaan heti vuodenvaihteen jälkeen.

Klinikat yksi viikonlopun kohokohdista

Ensi vuoden Hevoset-messujen klinikoiden vetäjät uudistuvat jälleen. Kouluratsastusklinikalla opetellaan uutta GP-tasolla kilpailumenestystä saavuttaneen ratsastajan ja lahjakaan valmentajan Ville Vaurion johdolla.

– Klinikan aihepiiri tule liittymään perusasioihin, kuten hevosen liikkumiseen. Uskon, että Hevoset-messuista tulee hieno tapahtuma. Ensikertalaiseksi minulla on heti edessä melkoinen messuvierailu.

Esteklinikan valmentajaksi messuille saapuu Niclas Aromaa. Uutuutena ensi vuonna nähdään myös Hevosopisto Ypäjän järjestämä kenttäratsastusklinikka.

Lue tiedote ePressistä.