Hevoset-messut

Kiusaaminen ja henkinen väkivalta talliympäristössä - tunnistaminen ja vastalääkkeet

su 10.04.2022 13:00-13:40

Black Horse -lava, E-halli

Luovuuden Lakeus tarjoaa tänä vuonna luennon, jossa käsitellään henkisen väkivallan tunnistamista ja nimeämistä sekä siltä suojautumista ja puolustautumista. Tietoisuuden kautta tähän vaikeaan ja vakavaan ilmiöön voidaan puuttua, jotta mahdollisuus miellyttävän työskentely-ympäristön rakentamiseen leviäisi laajalti. Aihetta nivotaan hyvinvointikontekstiin laajemmin myös eläinten näkökulmasta ja käytetään muutamaa havainnollistavaa esimerkkiä interaktiivisesti. Lisäksi kuulijat tutustutetaan psykologisen turvallisuuden neurobiologian perusteisiin.

 

SONJA JOKIRANTA
Sonja Jokiranta on Luovuuden Lakeus -nimisen yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, FM pääaineenaan puheviestintä ja tanssi- ja liiketerapeutti. Hän on myös vuorovaikutuksen, kohtaamisen ja luovien menetelmien asiantuntija, EASEL ®-ohjaaja, laulaja-lauluntekijä sekä pientitilallinen Etelä-Pohjanmaalta. Sonja tekee hyvinvointitilallaan taidelähtöistä sekä eläinavusteista virkistystoimintaa, terapiaa ja työnohjausta eri kohderyhmien kanssa.

Sonja on tehnyt gradunsa Jyväskylän yliopistoon aiheesta ”työpaikkakiusaamisen kehittymisprosessit”, joten henkinen väkivalta ja sen eri muodot ovat olleet hänelle tuttu aihe jo pidemmän aikaa. Hänen missionsa on tuoda ihmisille työkaluja itsensä ja muiden kohtaamiseen, jotta yhteisöt joissa harrastamme tai työskentelemme olisivat kaikille turvallisia ja miellyttäviä.